Tvåsiffrigt när AIK inledde försäsongen
Publicerad: 2018-08-04
Det bjöds på ett ordentligt målkalas när AIK inledde försäsongen med att besegra Gotland Finest med hela 11-0.

Lagkaptenen Christian Sandberg fick förtroendet att ta första tekningen för AIK:s räkning. Som för dagen spelade i gula tröjor med siffrorna som inte helt stämde överens med de ordinarie. Ifall detta ställde till med stora besvär för hemmalaget låter vi vara osagt men Gnaget visade direkt att man inte hade kommit till Gotland för att spela av matchen.

Jesper Frödén öppnade målkontot och nyförvärvet Fredric Weigel hittade nät kort därefter. Det var stundtals spel mot ett mål och Oscar Nord hann göra 3–0 innan första perioden var över.

Den svartgula dominansen fortsatte i den andra perioden. Jesper Frödén satte sitt andra mål, precis som Oscar Nord lyckades med, med en man mindre på isen. Oscar Nord hade en lyckad kväll och innan perioden var över hade han gjort sitt första hattrick i AIK. Spelarna gick till vila med 7–0 efter att Filip Windlert gjort sitt första mål för säsongen.

Inför den sista perioden började AIK-supportrar att diskutera möjligheterna att nå tvåsiffrigt. Två mål minuterna efter varandra genom Alexander Deilert och Christian Sandberg gjorde att chanserna blev än mer påtagliga.

När Gotland Finest därefter fick chansen i powerplay valde de att ta ut målvakten och spela sex mot fyra. #27 Éric Castonguay fick tag på pucken och satte den i den öppna kassen. Det roliga tog dock inte slut där. Andreas Hjelm satte 11–0 till AIK innan matchen var över.

Nästa match är mot Brynäs den 18 augusti. Men innan dess har ni chansen att se laget gå på is för första gången på Hovet den 8 augusti. AIK on ICE startar igång 17:00 - mer information hittar du här ››