Hemma
MODO
MODO
Borta
Kristianstad
KIK

Matchguide: Kamp kring alla streck i tabellen

21 februari 2020 10:00

Det är en intensiv kamp kring alla strecken i HockeyAllsvenskan och det vimlar av viktiga matcher ikväll. Fredagen bjuder på totalt fem matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - Vita Hästen, NKT-Arena Karlskrona
19.00 MODO - Kristianstad, Fjällräven Center
19.00 Björklöven - AIK, A3 Arena
19.00 Mora - Karlskoga, Jalas Arena
19.00 Södertälje - Tingsryd, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Tingsryd ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Södertäljes Lucas Carlsson och Tingsryds Filip Sveningsson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Södertäljes sportchef Mikael Samuelsson studion.
» I andra pausen presenteras de fem finalisterna i Guldgallret.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Viktig match i kampen om SHL-kvalplatserna. Just nu är Vita Hästen sjua i tabellen på 69 poäng, och under kvalstrecket jagar tre lag på 58 poäng. Ett av de lagen är Karlskrona. En trea för Vita Hästen ikväll, oavsett resultat i andra matcher, skulle ta laget ett stort kliv mot en kvalplats uppåt. Samtidigt behöver Karlskrona vinna för att utmana om åttondeplatsen (där finns just nu Mora på 60 poäng).

» Formen hos Karlskrona är svag. Laget har bara en seger på de elva senaste kamperna, och har bara spelat in fyra poäng på en dryg månad. Senast blev det en 0-2-förlust mot Kristianstad.

» Vita Hästen blandar och ger, och bygger varken vinst- eller förlustsviter för tillfället. Senast blev det en 1-3-torsk mot Södertälje, innan dess hade laget två raka vinster.

» MODO är jagade i toppen. Laget är tvåa i tabellen, tre pinnar före trean Timrå i kampen om den andra platsen i HockeyAllsvenska Finalen. Efter en lite knackigare period så har MODO levererat bra i de två senaste matcherna där det blivit segrar mot Västerås (4-0) och Almtuna (4-1).

» Kristianstad är inte jagade, utan jagar. Tack vare 2-0-vinsten mot Karlskrona senast så är laget bara en poäng bakom Almtuna precis ovanför det negativa kvalstrecket. KIK har alltså ordentlig vittring (och har Almtuna kvar att möta innan säsongen är över...).

» MODO:s förstakedja har hittat formen igen. Trion Jonathan Johnson, Patrik Karlkvist och Adam Tambellini har matat in 26 poäng på de fyra senaste matcherna.

» Toppen mot botten, lag ett mot lag fjorton i tabellen. Det skiljer hela 74 poäng mellan Björklöven och AIK. Skillnaden i målskillnad är kanske än mer anmärkningsvärd: Löven står på +84, AIK på -81.

» Björklöven kan säkra seriesegern i HockeyAllsvenskan ikväll, och därmed hemmaplansfördel i HockeyAllsvenska Finalen, men det går inte för egen maskin. Löven behöver ta två poäng mer än MODO ikväll, då är det klart. Blir det minst en pinne mot AIK så är en plats i HockeyAllsvenska Finalen säkrad. I förra omgången satte Umeå-laget nytt poängrekord i HockeyAllsvenskan med sina 111 inspelade poäng, putsas det ytterligare ikväll?

» AIK kan bli klara för Kvalserien till HockeyAllsvenskan ikväll om det blir noll eller bara en poäng mot Björklöven (eller om Kristianstad och Almtuna vinner sina matcher).

» Mora är kvar på åttondeplatsen i tabellen, men är jagade. Dalalaget har 60 poäng, och bakom jagar tre lag (Tingsryd, Västervik och Karlskrona) på 58 poäng. Mora har tre raka förluster på kontot, och föll efter övertid mot Tingsryd senast.

» Karlskoga har fyra vinster på de sex senaste matcherna, men har torskat mot topplagen (Timrå och Björklöven).

» Karlskogas Fredrik Forsberg sköt sitt 30:e mål förra omgången, och han är den blott sjunde spelaren att ha lyckats med den prestationen i HockeyAllsvenskan. Magnus Wernblom har målrekordet under en säsong med 37 mål för Skellefteå 2005/06.

» Södertälje har chansen att säkra en plats i Slutspelsserien ikväll. För att göra det krävs en poäng mot Tingsryd. SSK är i fin form med sju vinster på de åtta senaste matcherna. Senast blev det en 3-1-seger mot Vita Hästen.

» Tingsryd ser ut att ha jobbat sig ur värsta formsvackan, och nu har smålänningarna börjat få vittring på en plats bland de åtta bästa igen. Två raka hemmasegrar, mot Västervik och Mora, gör att det bara skiljer två poäng upp till åttondeplatsen. Bortaformen är dock ett frågetecken efter fyra raka förluster utanför Nelson Garden Arena.

» Södertäljes Ludwig Blomstrand har gjort poäng i åtta av de nio senaste hemmamatcherna (den matchen han inte gjorde poäng i spelade han inte, så han har gjort poäng de åtta senaste hemmamatcherna han spelat).