Hemma
Mora
MIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Matchguide: Viktiga matcher kring strecken

14 februari 2020 10:00

Det drar ihop sig i HockeyAllsvenskan och ikväll spelas flera viktiga matcher kring strecken i tabellen! Fredagen bjuder på totalt fem matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Mora - Vita Hästen, Jalas Arena
19.00 Karlskrona - Almtuna, NKT-Arena Karlskrona
19.00 MODO - Västerås, Fjällräven Center
19.00 Timrå - AIK, NHK Arena
19.00 Västervik - Karlskoga, Plivit Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med MODO:s Kalle Jellvert och Västerås David Rundqvist.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar MODO:s skadade forward Joakim Hagelin studion.
» I andra pausen listar C More-experten Harald Lückner nycklarna i kampen om andraplatsen mellan MODO och Timrå.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Sjuan mot åttan i tabellen, och viktiga poäng på spel. Vita Hästen är just nu sjua i sammandraget med 66 poäng, sju pinnar före åttan Mora som kasserat in 59 poäng. Vita Hästen har således chansen att stärka sin plats bland de åtta bästa rejält om det blir seger, medan Mora har chansen att utmana om högre placeringar om det blir vinst.

» Efter en stark period, fyra raka vinster och poäng i tio av elva matcher, så åkte Mora på en riktigt stjärnsmäll senast när det blev en 2-9-torsk mot Kristianstad. Det lär således vara ett revanschsuget dalalag ikväll. Eventuellt kan nyvärvade finske forwarden Mikko Laine göra debut.

» Vita Hästen bröt sin "varannan vinst, varannan förlust"-svit senast när det blev torsk mot Björklöven, och nu har laget förlorat de två senaste matcherna. Igår meddelade klubben också att Simon Krekula, som inte spelat de två senaste matcherna, bryter sitt kontrakt och lämnar Vita Hästen.

» Det drar ihop sig i bottenstriden. Almtuna har varit inblandade där ett tag, och nu kan också Karlskrona dras ner i streckstriden. Almtuna är tolva i tabellen, fyra poäng före Kristianstad under negativa kvalstrecket. Karlskrona är elva i sammandraget, fyra poäng före Almtuna. Karlskrona har vunnit de tre tidigare mötena mot Almtuna under säsongen.

» Karlskrona har det blytungt just nu. Laget har förlorat nio raka matcher, åtta av dem efter ordinarie tid, och är i skriande behov av ett trendbrott.

» Almtuna straffvann mot formstarka Södertälje senast, efter att innan dess ha förlorat tre raka matcher.

» MODO är inne i en tuffare period. Laget föll i den viktiga toppmatchen mot Timrå senast, och det har blivit fyra nederlag på de sex senaste kamperna. Det gör att den tidigare så säkra andraplatsen är i fara, nu skiljer det bara tre poäng ner till jagande trean Timrå.

» Efter tre raka förluster så fick Västerås till ett trendbrott senast när det blev en hemmavinst mot Karlskrona.

» MODO har förstärkt laget mycket den senaste månaden. Igår kom ytterligare ett nyförvärv då backen Linus Nässén lånas in från Växjö under resterande del av säsongen. "En back som har potential att kunna hjälpa oss i alla delar av spelet och i vår osäkra skadesituation just nu ger han oss en bättre numerär", säger MODO-sportchefen Fredrik Glader.

» Timrå är i fin form. Laget har fyra raka segrar och poäng i sju raka matcher. Senast vann Timrå med 3-2 mot MODO, och det innebär att det är vittring på andraplatsen i tabellen. Just nu skiljer det bara tre poäng upp till andraplatsen där just MODO positionerar sig.

» AIK har haft en tung säsong, men kommer närmast från en vinst då laget slog tillbaka Tingsryd med 1-0 senast. Spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan närmar sig dock. Laget är sist i tabellen och har 17 poäng upp till fast mark med bara 21 poäng kvar att spela om.

» Timrås Jonathan Dahlén, som toppar poängligan, har gjort poäng i åtta raka matcher.

» Gemensam nämnare för Västervik och Karlskoga? Båda lagen föll senast (Västervik med 1-5 mot Tingsryd och Karlskoga med 0-4 mot Timrå), efter att innan dess gått starkt med tre raka vinster. Vilket lag hoppar upp på vinnarspåret igen?

» Västervik har rumsterat om i truppen. Adam Plant, Björklöven, och Darren Nowick, Skellefteå, har lämnat, och Viktor Näslund, Dalen, har lånats in under resterande del av säsongen.

» Karlskoga har förstärkt truppen med Pelle Hedlund som värvas in från Grums. Forwarden har tidigare i år testat på allsvenskt spel under en lånesejour i Karlskrona.