Hemma
AIK
AIK
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Viktig streckmatch i Skåne

17 januari 2020 10:00

Ikväll spelas en viktig streckmatch mellan Kristianstad och Almtuna, mellan lagen skiljer det två poäng och finns ett negativt kvalstreck. Fredagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Kristianstad - Almtuna, Kristianstads Ishall
19.00 Björklöven - Timrå, A3 Arena
19.00 Västervik - Mora, Plivit Arena
19.00 Tingsryd - MODO, Nelson Garden Arena
19.00 AIK - Södertälje, Hovet

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Justin Crandall, Björklöven, och Erik Walli Walterholm, Timrå.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det Guldgaller-fokus på Björklöven och Timrå.
» I andra pausen besöker C Mores Lars Lindberg domarrummet för att se vad de har för sig under en periodpaus.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Snacka om viktig match i bottenstriden. Almtuna ligger på tolfteplatsen och Kristianstad på trettondeplatsen i tabellen, mellan lagen skiljer det två poäng och finns ett negativt kvalstreck. Vinst för Kristianstad innebär att man kliver över strecket, vinst för Almtuna innebär att Uppsala-laget skapar mer luft nedåt.

» Båda lagen brottas med formen. Kristianstad har tre segrar på de tretton senaste matcherna, varav bara en av vinsterna kommit efter ordinarie tid. Almtuna har bara en seger på de åtta senaste matcherna, och den segern kom först efter ett straffavgörande.

» Riley Bourbonnais gjorde debut för Kristianstad senast. Ikväll gör amerikanen hemmadebut.

» Björklöven är i strålande form. Serieettan har åtta raka segrar, samtliga efter ordinarie tid. Senast blev det en 5-3-seger mot Södertälje.

» Timrå hade tagit tretton av femton möjliga poäng och visat fin målform innan förra matchen mot Mora. Då blev det en 1-3-förlust.

» Björklövens toppkedja med Justin Crandall, Alex Hutchings och Tyler Vesel är i bra form. Trion har kombinerat in 33 poäng på de sju senaste matcherna.

» Efter två raka förluster så vann Västervik med 2-0 mot Karlskrona senast. Arvid Ljung höll nollan mot sin gamla klubb, och Ken Jäger sköt segermålet sent i den tredje perioden.

» Mora har börjat hitta formen. Dalalaget har vunnit tre raka matcher, säsongens näst längsta vinstsvit, och är nu på jakt efter fjärde raka vinsten. Målskyttet har också börjat lossna med tretton mål på tre matcher.

» Johan Persson sköt två mål för Mora senast och har gjort tre mål på de tre senaste matcherna. Totalt har det blivit 20 mål för forwarden i år, och han ligger femma i skytteligan.

» Tingsryd har poäng i åtta av de elva senaste matcherna men har bara lyckats ta en trepoängare under det tidsspannet. Senast blev det en 3-2-seger efter övertid mot Almtuna sedan tvåmålsskytten Oskar Stål Lyrenäs avgjort.

» MODO är i bra form. Laget har nio trepoängare på de tio senaste matcherna. Just nu står laget på fyra raka segrar där man vunnit med totala målskillnaden 21-7, så både offensiven och defensiven är stark för tillfället.

» Ikväll spelar bulldozer-forwarden Oscar Holst sin 300:e match i Tingsryd och det kommer att uppmärksammas i Nelson Garden Arena. "Det finns inget annat än Tingsryd för mig, det är mitt hem", säger Oscar Holst till minhockey.se.

» AIK fortsätter att brottas med formen. Laget har nio raka förluster. Både offensiven och defensiven hackar, på de sex senaste matcherna har AIK gjort tio mål och släppt in 26 mål. Senast laget tog poäng var mot just Södertälje, på annandag jul.

» Södertälje har hittat både spelet och formen. Efter sju raka matcher med poäng så blev det förvisso förlust mot Björklöven senast, men SSK stod upp bra där också.

» Södertäljes Ludwig Blomstrand har gjort poäng i nio raka matcher. Det är den just nu längsta aktiva poängsviten i HockeyAllsvenskan.