Hamberg förlänger och Lundström lånas ut
Publicerad: 2013-05-07

AIK gör en rockad på målvaktssidan. Alexander Hamberg, 27, kliver in som en av två målvakter i A-truppen samtidigt som talangen Niklas Lundström, 20, lånas ut till allsvenska Södertälje.
– Vi har det bra ställt på målvaktssidan och det betyder mycket för tryggheten i truppen, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

AIK har en stark målvaktsbesättning. Nu har 27-årige Alexander Hamberg skrivit på ett tvåårskontrakt med Stockholmsklubben.
– Alex är en fantastiskt bra kille i omklädningsrummet och har potential att bli en riktigt bra elitseriemålvakt, säger Rudslätt.

Hamberg, som spenderade större delen av förra säsongen i allsvenska Almtuna, hann med en match från start i årets elitserie. I den sista omgången vaktade han målet i segermatchen mot Timrå.
– Det ska bli riktigt roligt att få kriga om förstaspaden med Daniel (Larsson) och träna hårt med grabbarna under en hel säsong, säger Hamberg.

AIK:s målvaktstalang Niklas Lundström kommer samtidigt att lånas ut till allsvenska Södertälje. För AIK handlar det om en långsiktig utvecklingsplan för den unga målvakten. Om Daniel Larsson blir skadad finns möjligheten att plocka hem Lundström.
– Niklas är en av Sveriges största målvaktstalanger och har framtiden för sig. Han är i ett viktigt skede i sin karriär och behöver mycket speltid för att fortsätta utvecklas, säger Rudslätt.

– Vi är väldigt glada att vi hittat den här lösningen. Det innebär att vi har det bra ställt på målvaktssidan och det betyder mycket för tryggheten i truppen, avslutar sportchefen. 

AIK Ishockey