AIK-kompisarna - Mattias & Joakim
Publicerad: 2017-08-03
AIK-kompisar
10-årige Mattias Martini och Joakim Thelin är två nya AIK-kompisar. I helgen träffades de för första gången.

Nya AIK-kompisar har funnit varandra

I samband med samarbetet mellan AIK Hockey och Barncancerfonden Stockholm Gotland innebär bland annat att barnen kommer att få lära känna hockeyspelarna på ett mer personligt plan under säsongen. I helgen var det dags för Mattias Martini att träffa sin AIK-kompis: Joakim Thelin.

AIK-forwarden har ett stort engagemang i kampen mot barncancer. För varje mål laget gör skänker Joakim 10 kronor till Barncancerfonden. Ett initiativ som snabbt fick spridning bland spelarna i HockeyAllsvenskan och svenska medier.

Duon träffades för första gången i helgen och den var fylld av skratt. Under fredagen spelade duon in en film på Hovet och på söndagen tillbringade de tid med varandra på Gnagisland vid Friends. I halvtid i matchen mellan AIK och Halmstads BK presenterades klubbens dam- och herrlag ute på planen. Med ut var även AIK-kompisarna, däribland Mattias.

Tanken är att de kommer hålla kontakten under säsongen. Barnen kommer bjudas in till aktiviteter med sina AIK-kompisar och övriga spelare i laget.

AIK AIK Ishockey