Tillsammans är vi Stolta AIK på iTunes
Publicerad: 2012-02-08

2003 gjorde Robert Hoffman en låt till AIK Ishockey för att hjälpa den vid tillfället vacklande ekonomin i föreningen. Låten Tillsammans är vi Stolta AIK blev en hit och skivan såldes i mer än 3 000 exemplar. Nyligen släpptes den på iTunes och du har återigen chans att stötta AIK Ishockey genom att köpa och ladda ner den.
– Meningen var att den skulle vara en låt som är tidlös och som funkar för alla. Det tycker jag vi lyckades bra med, säger låtens initiativtagare Robert Hoffman. 

Berätta om initiativet till låten?
– När AIK var nere i sin djupaste kris hösten 2003 fick jag en idé om att göra en kampsång som skulle säljas som en singel. Jag snackade med Anders Gozzi om det och han tyckte det var ett kul initiativ. Så vi körde igång helt enkelt.

Sedan drog du ihop ett riktigt stjärngäng?
– Tillsammans med Inka Areschoug drog jag och hon ihop ett gäng kända artiser som bland andra Robert Wells, Niklas Strömstedt, Tommy Nilsson, Janne Schaffer, Annica Ljungberg, Monika Silverstrand. Mitt band Hoffman Circus gjorde bakgrunden och i vår studio lirade vi sedan in allt.

– I samma veva gjorde vi en live-inspelning i Globen av Å vi é AIK i samband med matchen AIK-Nyköping som också hamnade på plattan. Vi mixade den och det blev ju väldigt lyckad eftersom den versionen används både på fotbollens och hockeyns inmarscher. Jag tror vi sålde cirka 3 000 exemplar av skivan och alla pengar gick oavkortat till hockeyn.

Hur kommer det sig att låten håller än?
– Musik handlar ju väldigt mycket om tycke och smak. I dag skulle jag säkert göra den lite annorlunda. Men den höll då tycker jag. Meningen var att den skulle vara en låt som är tidlös och som funkar för alla. Det tycker jag vi lyckades bra med.

– Kul är det att den har fått många lovord och lyssningar på och att AIK:are fortfarande kommer till mig på Hovet och säger hur mycket de tycker om den. Då blir man glad och stolt.

Till sist, hur tror du det slutar för AIK den här säsongen?
– Jag tycker vi är snäppet bättre än förra året och jag tycker vårt grundspel är riktigt bra. Fixar vi slutspel så tror jag vi har stora chanser att gå till final. Och utan några av de snöpliga poängtapp vi haft hade vi ju legat väldigt högt upp. Det skiljer faktiskt inte mer mellan lagen.

Köper du Tillsammans är vi Stolta AIK på iTunes går 50% av intäkterna direkt till AIK Ishockey.

AIK Ishockey