Max Lindholms hattrick gav AIK segern
Publicerad: 2018-11-16
Herr
AIK besegrade Almtuna med 5–2 hemma på Hovet. Max Lindholm hade stor show och noterades för tre mål.

Kvällen inleddes med mäktiga scener på isen när AIK Fotboll hyllades ute på isen innan nedsläpp för sitt 12:e SM-guld. Till publikens stora jubel.

När pucken sedan släpptes var det AIK som tog tag i taktpinnen. Laget hade ett stort puckinnehav och gästande Almtuna tog en tidig timeout. Marcus Ragnarsson var inte tillfreds med lagets start, och värre skulle det bli. Jesper Frödén hittade krysset med ett rappt handledsskott i powerplay och kunde fira framför AIK-klacken.

Efter målet fortsatte den svartgula dominansen men istället för en utökad ledning kunde Almtuna kvittera i slutskedet av perioden.

Målet stärkte Almtuna som tog för sig mer i närkamperna men AIK visade vilket av lagen som hör hemma i toppen av tabellen. I mitten av den andra perioden kunde Max Lindholm styra in sitt andra mål på lika många matcher och det var också AIK:s andra mål i powerplay för kvällen.

Det stora övertaget gav AIK ytterligare lägen att utöka sin ledning. Jesper Frödén fick chansen på straff men pucken gick strax utanför. Istället skulle det bli Mathias From som gav AIK 3–1 i början av den tredje perioden. Dansken slet på sin högerkant i kamp med två Almtuna-spelare och lyckades ta sig förbi och fri med Arvjud Ljung fick han hemmapubliken att jubla för tredje gången den här kvällen.

Likt första perioden var det som en blixt från klar himmel när Almtuna på nytt hittade nät. Reduceringen till 3-2 gav matchen spänning in i det sista.

Gästerna tog ut målvakt i jakt på kvittering men istället klev Max Lindholm fram och satte 4–2 i öppen kasse. Han var dock inte klar där. Med en backhand kunde han lägga in sin tredje puck i mål för kvällen och segern var ett faktum.

Nästa hemmamatch är redan nu på söndag, mot Västerås IK. Nedsläpp 17.30. Biljetter bokar du enklast här ››