Lagkaptenen hyllar "Våra fans är otroliga"

16 november 2011 17:24

Dick Tärnström är märkbart nöjd över vinsten i derbyt. Men nu väntar flera viktiga matcher inom kort tid hemma på Hovet. Först ut är slutspelskonkurrenten Modo.
– Vi ska gå ut och ha kul, spela vårt spel och våga utmana, säger lagkaptenen Tärnström.


Dick Tärnström, 36, är AIK:s rutinerade lagkapten. Trots massor av derbyn är känslan att slå Djurgården fortfarande densamma.
– Det är alltid speciellt att få vinna mot Djurgården. Det betyder så mycket för så många.

Framförallt är veteranen nöjd över spelet.
– Vi gick in och var jäkligt hungriga och gör en bra match. Visst, de har 48 skott på oss men Mackan kommer upp stort och vi hjälper honom med returerna. Vi skapade många målchanser matchen igenom och segern var välförtjänt.

Som vanligt när det spelas derby i Stockholm var Globen fullsatt, majoriteten AIK:are, och trycket enormt. Tärnström, med rutin från landslag och NHL, anser att AIK har den överlägset bästa publiken att spela inför. När de väl är på plats.
– Våra fans är otroliga. Det har varit lite sparsamt med publik på Hovet i några av våra senaste matcher. De som är på plats gör det fantastiskt bra, men att få komma in på ett fullsatt Globen, eller Hovet, är väldigt kul och skapar mycket extra energi hos oss spelare, säger Tärnström och fortsätter:
– För oss är AIK-publiken verkligen en sjätte utespelare. När någon tacklar in en spelare i sargen och det går ett sus genom publiken smittar det av sig på övriga laget. Man vill bara in och göra allting ännu bättre. Jag hoppas att de som var i Globen i måndags fick blodad tand och kommer på fler matcher. Det hjälper oss och försvårar för motståndarna.

På lördag väntar Modo på hemmaplan. Norrlänningarna har haft det tungt i början av säsongen och ligger förankrat i botten av tabellen. Matchen mot AIK blir en så kallad "sexpoängsmatch", där AIK vid vinst kan göra ett ryck från ångermanlänningarna.
– Alla matcher ger lika många poäng vid vinst. Därför är inte den här matchen mer speciell än andra. Vi har bra minnen från senaste matchen mot Modo på Hovet. Segern då gav oss en slutspelsplats. Vi ska gå ut och ha kul, spela vårt spel och våga utmana.

Det har den senaste tiden, speciellt från ledarhåll, pratats mycket om att ha kul och att visa glädje på isen, vad innebär det egentligen?
– Alla vi som representerar AIK får hålla på med det de tycker är roligast av allt: att få lira hockey. Men ett tag kändes det som att vi bara gick in på isen för att spela av matchen. Vi har visat för lite känslor. Nu är glädjen tillbaka på isen på ett helt annat sätt. Vi ska fortsätta att ha kul där ute och får aldrig glömma att det bästa som finns är att få spela ishockey. Det är också avgörande för att vi ska kunna ta fler segrar. Det är lättare att gå till jobbet om man har roligt.

Dick Tärnström är med sin rutin en ledargestalt både på och utanför isen. Men han vill inte förhöja sin roll som kapten för laget.
– C:et (kaptensmärket) är bara en bokstav på bröstet. Skillnaden i mitt hockeytänk idag är att jag gläds mer när det går bra för andra än för mig själv. Jag vill försöka stötta individen och samtidigt vara en del i att alla försöker dra åt samma håll. Men det är ett väldigt lätt jobb i AIK. Vi inga grupperingar och alla snackar med alla.

Storpublik väntas till AIK:s viktiga streckmatcher

AIK:s 5-0 seger över Djurgården har satt ordentlig fart på biljettförsäljningen till lördagens viktiga streckmatch mot Modo. Redan på onsdagen har vi sålt cirka 4000 biljetter. Allt talar med andra ord för ett välfyllt Hovet och härlig svartgul stämning på läktarna. Även matchen på onsdag mot Timrå ser ut att dra mycket publik.

Mer publik ger fler segrar. Stå upp för AIK. Säkra dina platser redan idag!

AIK-Modo, 19 november 16.00

Köp biljetter här.

Köp familjebiljetter här.

AIK Kids Zone på Hovets Hylla är öppen från kl. 15.00 ända till slutsignalen. Biljettbokningen stänger fredag kl. 14.00 eller när biljetterna tar slut.

AIK-Timrå, 23 november 19.00

Köp biljetter här.