AIK inte tillräckligt effektiva ikväll
Publicerad: 2021-11-24
herr
2800 personer fick ikväll se AIK kämpa för att trä in puckarna i Björklövens mål utan framgång, trots ett övertag skottmässigt. Gästerna var det effektivare laget och fick jubla hela fem gånger om när vann med 2-5.

AIK inledde matchen piggt och skapade en press mot Björklöven. När gästerna fick sina chanser till anfall stod AIK:s Khomchenko som vanligt för en stabil prestation. Men målskyttet tycktes utebli idag, trots anfall och till och med en viss press i numerärt underläge hade AIK svårt att få till avsluten.

Målen för båda lagen dröjde till den andra perioden, då Björklöven var först med att få utdelning efter ungefär fem minuters spel. AIK studsade tillbaka bara två minuter därefter, genom Filip Bratt som efter drygt 40 matcher i HockeyAllsvenskan fick göra sitt första mål i ligan. Men den glädjen blev kort, halvminuten därefter återtog Björklöven ledningen med 1-2 och utökade den senare till 1-3 innan perioden var slut trots att AIK fortsatte slänga puckarna mot mål.

Tredje perioden fortsatte i Björklövens favör som närmare fem minuter in i även denna period fick utöka sin ledning ytterligare. AIK:s Anton Blomqvist tog timeout några minuter senare för att ge ny energi till sitt lag, och de fortsatte jobba för målen som dock fortsatte lysa med sin frånvaro. Istället var det gästerna som återigen kunde näta och med halva perioden kvar hade de en 1-5 ledning. Men Daniel Torgersson kunde med drygt tre minuter till godo snygga till siffrorna när han gav AIK en 2-5 reducering som också blev matchens slutsiffror.