Fabege fortsätter sitt huvudpartnerskap: ”AIK är ett naturligt samarbete”
Publicerad: 2018-09-11
Fastighetsbolaget Fabege har varit partner till AIK Hockey sedan 2015 och fortsätter även kommande säsong att vara en stöttepelare i klubbens satsning mot SHL.

Fabeges, med fokus på stadsutveckling och kommersiella fastigheter, utvecklar attraktiva och hållbara stadsdelar med moderna kontor, bostäder och ett brett utbud av service tillsammans med strategiska partners. Samarbetet med AIK Hockey inledde 2015 – något som fortsätter över kommande säsong.

  – Vi har ett gott samarbete med AIK Hockey och gläds särskilt åt att vi kan bidra till återväxten och jämställdheten inom idrotten genom att specifikt stötta ungdoms- och damidrotten. Som samhällsbyggare vill vi skapa förutsättningar och vara med och påverka utvecklingen på ett positivt sätt och det gör vi tillsammans med AIK, säger Elisabet Olin, kommunikationschef Fabege och fortsätter:  

– Vi har en stark förankring i Solna stad och bygger relationer med många viktiga aktörer lokalt. AIK är både ett starkt varumärke och delar många värderingar med oss, varför det har varit naturligt att ingå ett samarbete. I dagens mediesamhälle där det går allt lättare att stänga av reklam så blir den sportsliga exponeringen allt viktigare. Rinkreklam eller bra exponering på matchställ är en yta som tittarna exponeras för om de väljer att se matcherna. I dessa sammanhang är det positivt för oss att finnas på ett sådant anrikt lag som AIK. 

  Även AIK Hockey är glada över att samarbetet förlängs och hoppas även utveckla det vidare.

– AIK Hockey är glada över att en stor, stark och dynamisk aktör som Fabege valt att fortsätta sin satsning på AIK Hockey. Vi har sedan flera år tillbaka ett väl fungerande partnerskap och samarbete som vi hoppas utveckla vidare för att även innefatta utvecklingen av den infrastruktur som vi så väl behöver som plattform för vår talangutveckling, säger AIK Hockeys VD, Anders Olson.   ## "Intressant att träffa andra företag och att lära av varandra"

Idrotten är något som Fabege ser positivt på och ser att det är en viktig del av många människors liv, men de känner även en stolthet att kunna bidra till att öka möjligheterna för ungdomar att idrotta.

  – Att Fabeges varumärke exponeras i sportsammanhang är förstås positivt men vi känner framföra allt en stolthet att vi kan bidra till att jämställdhetsfrågorna inom idrotten lyfts. AIK Hockey har varit väldigt lyhörda och proaktiva i dessa frågor, berättar Elisabet.

  I och med samarbetet ingår även möjligheter att knyta kontakter med andra företag.

  – Vi har deltagit i ett antal nätverksträffar och det är alltid intressant att träffa andra företag och att lära av varandra, säger Elisabet och hälsar att hon hoppas på en återkomst till SHL för AIK:   

– Det är klart att sportsliga framgångar ökar exponeringen och intresset. Vi håller verkligen tummarna för att herrlaget lyckas kvalificera sig till SHL den här säsongen.

Läs mer om Fabege här ››

AIK Ishockey