Tre minuter förstörde kvällen
Publicerad: 2019-11-11
herr
AIK inledde piggt och tog även ledningen mot Karlskoga. Men i den andra periodens slutskede vände matchen till hemmalagets fördel och det slutade i en dyster svartgul kväll.

Det var den fjärde matchen i följd som AIK gjorde första målet i matchen. Henrik Rommel bröt sin måltorka i den första perioden när han bjöds på en chans i slottet.

Målet till trots fick AIK fokusera mest på att främst städa undan framför Johannes Jönsson i AIK-målet. Karlskoga styrde det mesta av spelet och tillbringade mycket av tiden i offensiv zon. AIK var dock inte ofarliga och skapade viss oro när man väl var framme. Både Carl Wassenius och Oscar Nord var båda nära att utöka ledningen för gästerna.

  • Typisk bortamatch där de kommer ut hårt och har ett par långa anfall som vi behöver ta bort i fortsättningen, sa Henrik Rommel efter den första perioden.

Något man även inte ska göra mot just Karlskoga är att sitta för ofta i utvisningsbåset. Karlskoga, som är ligans farligaste powerplay-lag, tog dock tillvara på just ett numerärt överläge i den andra perioden och kvitterade.

Trots ett Karlskoga-mål var mellanakten spelmässigt jämnare i den första men på tre minuter förstördes kvällen för AIK då Karlskoga gick upp till en tremålsledning. En ledning som drygades ut två gånger om i den tredje perioden.

Nästa match är nu på onsdag då AIK tar emot Timrå IK. Biljetter köper du här ››

AIK Ishockey