Inför seriestarten av SDHL "En fin mix av rutin och hunger"

16 september 2022 15:59
dam

Kaptensgruppen har fastställts och snart väntar en spännande utmaning för de tre. Seriepremiär i ett bortaderby mot Djurgården.


Nu är det endast timmar kvar innan SDHL rivstartar med ett derby mot Djurgården på Hovet. Inför säsongen är en ny kaptensgrupp på plats. Vi snackade med alla tre om hur det känns att ingå i kaptensgruppen, tankar inför säsongen och framförallt - hur det känns att seriepremiären är ett derby.

Först ut: Sara Säkkinen

Hur känns det att vara med i kaptensgruppen?

–Det är en stor ära att bli utvald till kapten och få förtroendet av tränarna och jag tror att vi tre som ingår i gruppen också utgör en bra balans med olika slags ledarskapsstilar.

Dina tankar inför säsongen?

–Jag är riktigt taggad på att komma igång. Vi har en grym mix av gammalt och ungt och jag förväntar mig att vi alla gör vårt bästa men att vi också har kul som grupp.

Hur ser du på derbyt och premiären imorgon?

–Det kan inte bli mycket bättre än att starta serien med ett derby. Matchen kommer att bli intensiv och det kommer att bli en hård kamp mellan oss, som det ska vara i derbyn.

Ni vann ju senast mot Djurgården i lördags, en match som avslutade försäsongen, med klara 4-0, du är inte orolig för att Djurgården kommer att vara revanschlystna?

–Inte alls. Den vinsten gjorde att vi verkligen tog ett extra kliv och började tro ännu mer på vår förmåga. Det gör att vi går in med en skön känsla inför ikväll. Vi är verkligen redo för SDHL och derbyt.

Emma Eriksson

Hur känns det att vara med i kaptensgruppen?

–Det är jättekul att jag fått det förtroendet av tränarna och resten av laget. Jag ser framemot att bidra till en miljö där alla kan prestera i sin maximala nivå och känna sig trygga och bekväma på isen. Jag hoppas kunna skapa den miljön genom att leda med exempel, både på isen och i gymmet.

Dina tankar inför säsongen?

–Det känns inspirerande i år. Vi har fått mkt ny energi i gruppen då det är många nya ansikten och jag tror verkligen på att vi kan ta oss långt. Vi har mycket utvecklingspotential i laget och har en fin mix av rutin och ungdomlig hunger.

Hur ser du på derbyt och premiären imorgon?

–Alltid speciellt att spela mot Djurgården, såklart, och premiär på det, fantastiskt! Men framförallt känns det skönt att vi äntligen ska få visa vad vi i AIK har tränat på under alla timmar i gymmet och visa upp frukten av det hårda arbetet vi lagt ned under försäsongen.

Johanna Lagus

Hur känns det att vara med i kaptensgruppen?

–Otroligt stort. Jag tar på mig den här bokstaven med en sådan enorm stolthet och ska göra allt för att bidra till att laget både växer och utvecklas.

Dina tankar inför säsongen?

–Det är kanske ingen hemlighet att vi är lite av en underdog i år, sett till hur vissa utifrån ser på oss, men jag tror att vi kommer överraska många. Vi är en hel del nya i laget och det ger oss helt nya möjligheter att forma något från grunden. Med betoning på ett tufft spel kommer det inte bli lätt att möta oss.

Hur ser du på derbyt och premiären imorgon?

-Det är det bästa som finns, både derby och seriestart. Plus att vi kommer från ett väldigt bra genrep då vi vann senaste derbyt. Man får alltid extra energi av att möta Djurgården, helt klart.

Seriepremiären är 19.00 på Hovet. Om du inte är på plats följer du matchen via C More.

Kaptengruppen i sin helhet:

Kapten: Sara Säkkinen

Assisterande kapten: Emma Eriksson

Assisterande kapten: Johanna Lagus