Nedsläpp: "Det starkaste laget står som segrare till slut"

24 mars 2016 12:28

Ett stundtals stort spelövertag räckte inte. AIK gick förlorande ur den tredje kvalmatchen mot Karlskrona sedan Blekingelaget avgjort med ett mål i slutminuterna. Chans till revansch ges dock snabbt, redan på långfredagen hemma på Hovet.


Och den snöpliga förlusten till trots är spelarna allt annat än nedslagna. Det säger forwarden och assisterande lagkaptenen Fredrik Hynning:
– Återigen gjorde vi en väldigt bra bortamatch, men tyvärr har vi inte haft marginalerna på vår sida nere i Karlskrona. Jag tycker ändå att vi ska med oss den insatsen, vi var än en gång det bättre laget, om än inte tillräckligt effektiva. Det är jämna och tajta matcher som avgörs av tillfälligheter, men till slut kommer det starkaste laget att stå som segrare och jag hoppas och tror att det är vi.

I måndagens möte på Hovet gick AIK för en tidig knock och efter att ha skjutit hela 17 skott på Karlskronamålvakten Johan Holmqvist i den första perioden kom utdelningen efter paus. 2–0 i mellanakten räckte hela vägen till seger och nu hoppas Fredrik Hynning på en liknande matchbild även på långfredagen.
– Vi gjorde en kanonmatch senast på Hovet och den intensitet som vi har haft sedan dess måste vi fortsätta med. Det gäller att vi håller tempot uppe direkt från start och att vi blir lite mer effektiva. ”Honken” har varit riktigt bra i målet, men samtidigt kan vi testa honom mer. Ta fler avslut och komma in mer på kassen.