AIK Hockey besökte Raoul Wallenbergskolan

15 maj 2017 14:51

I lördags arrangerade Raoul Wallenbergskolan vid Järvastaden en aktivitetsdag för sina blivande förskoleelever. AIK Hockey var på plats och lät barnen testa på att skjuta och hantera klubba och puck. En uppskattad aktivitet visade det sig.


Raoul Wallenbergskolan vid Järvastaden är planerad att öppna till hösten. I lördags hade skolan en aktivitetsdag vid Mulle Meck-parken där cirka 100 barn, med sina blivande förskolelärare, vandrade runt till olika stationer där diverse föreningar visade upp sin verksamhet.

AIK Hockey var representerade och hade för dagen tagit med en skottramp där barnen fick testa att skjuta och hantera både klubba och puck. En uppskattad aktivitet för både barn och vuxna.

Nästa helg, lördag den 20 maj, är det favorit i repris men då för barnen i årskurs 1-3. Peter Håkansson, ungdomsansvarig i AIK Hockey, var nöjd över lördagens tillställning och ser redan fram emot nästa helg.

– Förhoppningsvis väcker vi intresset hos några barn. Det skulle vara väldigt roligt ifall de skulle vilja komma till vår verksamhet i Ritorp och prova på att spela ishockey nu till hösten, avslutar han.