Tappert kämpande AIK föll
Publicerad: 2021-01-17
herr
AIK föll borta mot Mora med 3–5, trots stark laginsats där man bland annat hämtade upp ett tvåmålsunderläge.

Mora har inte varit AIK:s drömmotstånd den här säsongen och dagens match började inte heller lovande. AIK åkte tidigt på en tuff utvisning, vilket Mora snabbt utnyttjade. Och olyckan blev än värre minuterna senare när hemmalaget utökade till 2–0 på en styrning framför Edvin Olofsson.

Därför var Anton Holms reducering välbehövlig när han satte sitt femte mål på fyra matcher innan den första perioden var över. Stärkta av målet fortsatte AIK att mala på framåt. Jacob Svensson, som verkar ha funnit sin roll med Holm och Weigel, avfyrade i den andra perioden ett handledsskott som via stolpen hittade sin väg i mål till en kvittering.

I och med likaresultatet var känslan inför den sista perioden att matchen kunde sluta hur som helst. Frågan var bara vilket lag som skulle ta tag i taktpinnen. Dessvärre tog det bara sekunder efter nedsläpp innan Mora åter var i förarsätet. Ledningen utökades med knappa 8 minuter kvar av matchen. AIK gav dock inte upp och Johan Johnsson gav laget åter hopp när han reducerade i spelformen sex mot fem. AIK skapade tryck för att även kvittera men istället kunde Mora fastställa 5–3 i tom bur.

AIK får dock snart chans till revansch då lagen ställs mot varandra nu på fredag.