Förlust på bortais
Publicerad: 2021-11-26
herr
Likt tidigare hade AIK ikväll svårt med målskyttet vilket resulterade i att hemmalaget Västerås kunde se sig som segrare efter fredagens sena match.

AIK gjorde en stark första halva av första perioden i ABB Arena, man höll uppe tempot och skapade lägen framåt. I ett tidigt powerplay var det nära att Nicklas Heinerö fick ge sitt AIK ledningen. Men när hemmalaget tog ledningen efter åtta minuters spel tappade AIK bort sig i sitt spel och innan perioden var slut hade hemmalaget utökat sin ledning till 3-0.

Ny energi i andra perioden ledde till att Daniel Torgersson kunde reducera till 3-1 tidigt i perioden. Men spelet i andra perioden fortsatte något slarvigt från båda lagens sida och mer än Torgerssons mål fick vi inte se.

Däremot kom fler mål i tredje perioden, Västerås var först ut knappt två minuter in i perioden och utökade sin ledning till 4-1. Tio minuter senare var det Eric Norin som gav AIK nytt hopp genom att reducera till 4-2, men bara två minuter därefter kunde hemmalaget göra 5-2 i numerärt underläge.

Trots att man, likt matchen senast mot Björklöven, skapade lägen och la puckarna på mål var effektiviteten inte tillräcklig för att ta några poäng ikväll. 5-2 skrevs resultatet och skotten slutade 34-36 till AIK.

Herrarna får nu snabbt ladda om då det redan på söndag är dags för match igen, då hemma på Hovet mot Troja-Ljungby med start 16.30. Då öppnar vi som alltid på helgerna upp kids zone för de små AIK:arna – Köp dina biljetter på aikhockey.ebiljett.nu och stöd laget på plats!