Jesper Bratt fortsätter sin utveckling i AIK!

4 april 2016 11:34

Jesper Bratt har på riktigt slagit igenom som en supertalang under säsongen och är en spelare med potential att ta sig till NHL i framtiden. Vägen dit går genom AIK.
– Vi är jätteglada att Jesper får fortsätta vara en del av vår resa och AIK en del av hans, kommenterar sportchef Anders Gozzi.


Jesper Bratt fick, blott 16 år, göra sin A-lagsdebut i AIK under säsong 2014/15 och skrev inför föregående säsong sitt första A-lagskontrakt med klubben. Och det tog inte lång tid innan publiken på Hovet kunde se vilken oerhörd talang Jesper besitter. Inte minst för hans puckskicklighet och spelsinne.

Under sin första riktiga säsong i A-laget har han producerat 17 poäng på 58 matcher och slagit igenom som en av de största talangerna inom svensk hockey. Ett framtidsnamn för NHL, men utvecklingen ska fortsätta i AIK:
– Jag har ett mål att spela i NHL någon dag och därav känns det perfekt att fortsätta min utveckling i AIK i tryggheten av mitt hem. Jag har fått stort förtroende och tror att vårt träningsupplägg. Jag känner också att det är bättre för min utveckling att spela med AIK i HockeyAllsvenskan och jag hoppas kunna bidra till laget och göra en så bra säsong som möjligt, säger supertalangen.

Anders Gozzi, sportchef, meddelade i helgen att AIK vill bygga vidare på en stor del av den trupp som representerat klubben under säsongen. Och Jesper Bratt är alltså en av de spelare som man velat ha kvar.
– Jesper har potential att spela i NHL och jag tror det är bra för honom att fortsätta i AIK. Det kommer vara väldigt mycket nytt för honom med allt som rör NHL-draften och att då inte behöva byta miljö är jätteviktigt. Vi är jätteglada att få behålla "Bratten", att han får fortsätta vara en del av vår resa och AIK en del av hans, säger Anders.

Jesper Bratts nya kontrakt är skrivet på 1 år och sträcker sig över säsong 2016/17.