Stark vändning borta mot Leksand
Publicerad: 2019-02-27
herr
AIK vände underläge till seger borta mot Leksand. Éric Castonguays två mål i den tredje perioden gav AIK segern.

Det var gästande AIK som inledde bäst och kontrollerade spelet på isen. Men trots att det var AIK som stod för målchanserna var det Leksand som gjorde målen. 1–0 kom olyckligt efter att en AIK-back fått sin klubba på pucken och styrt den i eget mål.

Bortalaget fortsatte dock sitt spel och det var stundtals klasskillnad på isen. AIK fick även in en kvittering men domaren valde att döma bort målet efter att Jonas Arntzen tycktes ha blivit störd i momenten innan. Istället kunde Leksand utöka sin ledning kort innan den första periodpausen. Spelet lovade dock mer för de svartgula spelarna.

AIK fick även in en puck. I den andra perioden hittade Fredric Weigel en fristående Jesper Frödén i slottet som hittade nätet från slottet. Matchen stod därefter och vägde och båda lagen skapade chanser för att avgöra.

Då klev Éric Castonguay in i handlingen. Först kvitterade han tidigt i den tredje perioden i powerplay och därefter kunde han sätta AIK i förarsätet, för första gången i matchen, tio minuter kvar av matchen. Leksand gav det ett sista försök genom att plocka ut Jonas Arntzen men istället kunde Alexander Deilert sätta spiken i kistan med 4–2 i tom bur.