Stark upphämtning av AIK

10 september 2020 21:35
herr

Det blev en dramatisk avslutning när AIK gästade Södertälje under torsdagskvällen.


Det blev en tuff start för AIK på matchen. Gästerna var inte skärpta i defensiv zon och tappade ofta puck och markering som ledde till att Södertälje tidigt tog ledningen. Dennis Fröland kvitterade visserligen i powerplay men spelet i egen zon lämnade en del att önska och hemmalaget tog tillvara på chanserna och gick tidigt ifrån till en tvåmålsledning.

Utöver den riviga starten och dramatiska avslutningen på matchen var den i övrigt svår att analysera. Mycket av spelet kom att handla om special teams då utvisningarna duggade tätt. AIK drabbades bland annat av 12 utvisningsminuter i den andra perioden.

Matchen, den skulle sluta som den började: i ett målkalas. Oscar Nord gav gästerna kontakt när han reducerade tidigt i den tredje perioden. Södertälje kunde dock åter gå upp i en tvåmålsledning, ett resultat som stod sig till drygt två minuter kvar av matchen. Amil Krupic kunde då reducera i powerplay och med sekunden kvar av perioden nätade även Kim Tallberg och tog matchen till förlängning.

Anmärkningsvärt är att AIK:s samtliga mål gjordes i numerärt överläge.

Efter en mållös övertid fick matchen avgöras på straffar, där Södertälje var hetare.

Nästa träningsmatch för AIK är den 15 september, borta mot Färjestad