Fyra AIK:are i Tre Kronor

12 april 2012 14:32

Som ett resultat av AIK:s succé i SM-slutspelet har Viktor Fasth, Tobias Viklund, Daniel Bång och Robert Rosén blivit uttagna till landslagslägret i Örebro 17-20 april. Uppladdningen är en del av förberedelserna inför VM i början av maj. Rosén gör sin tredje samling med Tre Kronor den här säsongen.
– Självklart är det fantastiskt kul att få chansen i landslaget, säger Rosén.


Under torsdagen genomfördes de sista fystesterna för säsongen på Bosön. Man testade spelarnas kondition och återhämtningsförmåga. Poängkungen Robert Rosén fick bra betyg.
– De sa att de var rätt bra. Meningen är ju att vi ska vara på topp nu.

Precis innan testerna fick han ett samtal från förbunskaptenen Pär Mårts.
– Mårts ringde i dag (torsdag) och frågade om jag ville vara med. Och självklart ville jag det! Det känns fantastiskt kul att få vara med i landslaget och det var inget att fundera på.

Det är de sista förberedelserna inför VM som startar om några veckor. Men ödmjuke Rosén tror det kommer bli svårt att ta en plats i VM-truppen.
– Det är otroligt många duktiga och skickliga spelare med. Men har jag mina två bästa veckor någonsin kanske jag har en chans.

Du gör din tredje samling med landslaget den här säsongen, känns det som du har hittat nivån i spelet?
– Ja, första turneringen var mycket lära och se. I Oddset Hockey Games hade man kommit in mer i det. Jag hoppas jag går in några trappsteg högre den här gången. Nu vet man ju vad det handlar om på ett helt annat sätt.

Vad är det för specifika skillnader mellan spelet i landslaget och elitserien?
– Spelvändningarna, det går blixtsnabbt när de andra lagen erövrar puck. Så det gäller att ligga rätt hela tiden och minimera misstagen. Sedan är alla så otroligt individuellt spelskickliga. Vem som helst kan avgöra matcher på egen hand. Så det är en nivå till.

AIK har hela fyra spelare med på landslagsamlingen. Förutom Viktor Fasth och Robert Rosén, får även Tobias Viklund ännu en chans. Dessutom gör Daniel Bång sitt första framträdande i den blågula-tröjan för säsongen.
– Det är jäkligt kul att vi har fyra AIK:are med. Det måste vara ett tecken på att vi gjort något bra i laget den här säsongen, avslutar Rosén.