Herrlagets kaptener valda
Publicerad: 2021-08-09
herr
Under uppstartsmötet förra måndagen presenterade huvudtränare Anton Blomqvist säsongens kaptensgrupp – Som för första gången i herrlaget kommer att bestå av fem spelare.

Likt i AIK Hockeys damlag under tidigare säsonger kommer herrlagets kaptensgrupp denna säsong att vara en kvintett istället för en trio, som det vanligtvis är i hockey.

–De besitter många egenskaper som jag vill att vi ska stå för. Vi har många ledare i gruppen, jag ville inte klippa väck någon så det blev lite större och det känns som att det är helt rätt människor, berättar Anton Blomqvist om sitt val.

Christian Sandberg kommer att vara lagets kapten, och han kommer att få hjälp av fyra assisterande kaptener: Filip Windlert, Oscar Nord, Alexander Deilert och Axel Wemmenborn. De assisterande kaptenerna kommer sedan att dela upp vilka som bär A:n på sina tröjor under vilka matcher, det vill säga två på hemmamatcherna, och de två andra på bortamatcherna.

Filip Windlert kom till AIK Hockey redan som barn och backen, som fick bära ett C förra säsongen, känner en stor ära att få vara del av kaptensgruppen även i år.

–Det är en speciell förening för mig som betyder mycket, jag tycker det är en stor ära att få ha en sådan ledande roll i laget, säger han.

Även Oscar Nord har tidigare år varit en del av kaptenstrion, för två säsonger sedan fick han axla kaptensrollen i en halv säsong och förra säsongen var han assisterande kapten.

–Det känns otroligt kul att få förtroendet i år igen. Jag känner alla sedan tidigare så jag tror inte det kommer vara några problem alls, och att vi kommer vara en bra kaptensgrupp, berättar Oscar.

–Det är ett privilegium, jag är väldigt stolt över det! Säger Alexander Deilert som även han kommer att få bära ett A på bröstet.

Utöver fyra, i AIK, rutinerade spelare kommer nyförvärvet Axel Wemmenborn att tillhöra de assisterande kaptenerna.

–Det är ett ärorikt uppdrag, framförallt i en sån anrik förening som AIK. Det känns extra kul att få chansen att ta den rollen direkt när man kommer hit som ny, säger Axel.

Senare i eftermiddag kommer en längre intervju på AIK Play Premium med huvudtränare Anton Blomqvist och kaptensgruppen som du kan ta del av via Lojalitetsprogrammet. Inom kort kan du ta del av en intervju med kaptenen Christian Sandberg.

AIK Hockey