Jens Hellgren klar för Gnaget!

11 april 2016 13:00

AIK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Jens Hellgren från Rögle kommer ansluta till klubben för att vara med i satsningen mot SHL.
– Jens kommer ge AIK mer styrka och tyngd, kommenterar sportchef Anders Gozzi.


Jens Hellgren har de senaste två säsongerna representerat Rögle BK i HockeyAllsvenskan och SHL. Den 27-åriga backen var med och tog upp Ängelholmslaget till SHL 2014/15 och ska nu försöka vara med om samma resa igen.
– AIK visade stort intresse och det kändes väldigt bra när de hörde av sig. Jag vill spela i SHL igen och hoppas att jag kan vara med och göra det möjligt här. AIK är ett topplag i HockeyAllsvenskan och jag vet att det spelsätt som laget spelar passar väl med mina egenskaper, säger nyförvärvet och går in på att berätta om sina styrkor som hockeyspelare:
– Jag är allround, en tvåvägsback och skridskoåkningen är min stora styrka. Jag vill vara med och bidra både offensivt och defensivt i spelet.

Anders Gozzi har tidigare meddelat att AIK tittar på spelare som kommer addera tyngd och tuffhet till laget:
– Jens skridskoåkning är väldigt bra, och han kommer med sin storväxtra kropp också ge oss mer styrka, tyngd och räckvidd. Dessutom har han ett bra, enkelt första pass. Han kommer passa in bra på sättet vi vill spela.

Kontraktet med Jens Hellgren är skrivet på 1 år och sträcker sig alltså över säsong 2016/17.