J20 slog ut Leksand i SM-slutspelet
Publicerad: 2019-03-23
Junior
AIK:s J20-lag besegrade under fredagskvällen Leksand på bortaplan med 1–0, vilket i sin tur betydde ointagliga 2–0 i matcher. AIK är därmed klart för kvartsfinal i SM-slutspelet.

När det kom för lagen att välja motståndare i årets åttondelsfinal valde Leksand just AIK i J20-slutspelet. Något de skulle komma att få ångra. AIK vann första mötet, hemma på Ritorp, med 4–3. Stor matchvinnare blev Carl Wassenius med sina två mål samt August Hedlund i målet som stod för flera fina ingripanden.

På fredagskvällen var det dags för Match 2:3, i Tegera Arena. Efter en spelmässigt jämn förstaperiod ökade Leksand tempot - vilket satte press på AIK som hamnade i försvarsläge. Trots det allt mer prekära läget lyckades gästerna ta ledningen i powerplay genom Lukas Macklin, som även blev matchens enda.

– Vi visar prov på enorm lagmoral när spelarna jobbar hårt över hela banan. I den tredje perioden blev det än mer försvarsspel från vår sida men vi orkar stå upp sista perioden, säger Jussi Salo som väljer att hylla lagets målvakt efter gårdagens avancemang.

– August Hedlund var grym i mål. Han räddade hela 41 skott och var den som höll oss kvar i matchen. Jag är jättestolt över hela laget för den här insatsen. Nu gäller det bara för oss att fortsätta blicka framåt.

AIK vann därmed matchserien med 2–0 i matcher och blickar framåt mot kvartsfinal som lottas imorgon klockan 20.00.