Peter Nordström ny tränare för AIK

14 november 2014 14:52

Peter Nordström, 40, är ny tränare i AIK och den som ska vända trenden för HockeyAllsvenskans jumbo. Tränarduon Thomas Fröberg och Peter Gradin får tillsammans med sportchefen Daniel Rudslätt lämna sina uppdrag i klubben.


AIK fortsätter att göra förändringar i organisationen. Sportchefen Daniel Rudslätt samt tränarna Thomas Fröberg och Peter Gradin får lämna sina uppdrag i klubben.
– Vi är i en resultatorienterad bransch där poängen styr. Tyvärr har vi inte fått ut max av laget och vi känner oss tvungna att göra den här förändringen, säger den tillförordnande VD:n Johan Segui.

Ersätter gör den före detta landslagsforwarden Peter Nordström, 40. Den meriterade värmlänningen ansluter till laget redan under lördagens träning.
– Peter har många kvaliteter och var en stor ledare redan som spelare. Vi ser stor potential i den här truppen och hoppas att med Peters ledarskap kunna börja blicka uppåt i tabellen, avslutar Segui.

Nordström har spelat närmare 130 matcher för Tre Kronor och över 500 SHL-matcher. Som tränare kommer han senast från Division 1-laget Forshaga.

Förutom David Engblom och Stefan Persson kommer tränarbåset kompletteras med ännu en tränare.