Första förlusten mot Färjestad
Publicerad: 2011-12-08

AIK förlorade sin första match mot Färjestad den här säsongn. Slutsiffrorna skrevs till 3-6. Färjestad hade effektiva och resoluta avslut. Markus Svensson, som vikarierade för en krasslig Fasth, var stabil i kassen. AIK:s mål gjordes av Johannes Salmonsson, Daniel Bång och Oscar Steen.

Första perioden var jämn. AIK fick göra det första målet. I en rörig situation framför Nihlstorp i Färjestads-målet kunde Johannes Salmonsson skyffla in Richard Gynges retur. Det var tätt och få klara målchanser skapades. Fasths vikarie Markus Svensson gjorde ett bra arbete som sista utpost när värmlänningarna väl bröt igenom AIK-försvaret. Det behövdes ett powerplay i periodens slutminut för att pucken skulle få vittja nät igen. Det var Färjestad-backen Martin Sevc som med ett dragskott kvitterade till 1-1 bakom en skymd AIK-keeper.

Färjestad startade den andra perioden starkt. Och första hemmamålet föll redan i fjärde minuten genom ett dragskott som letade sig in under armen på Svensson. Chanserna fortsatte att avlösa varandra för värmlänningarna men Svensson stod pall. Efter halva perioden kom Färjestads 1-3-puck. Marcus Paulsson bombade in pucken i krysset, helt otagbart för AIK-målvakten. Melin kände sig forcerad att ta en time-out. Efter det avbrottet piggnade AIK:arna till och jämnade ut spelet. Daniel Bång gav AIK känning efter att han direktsköt in en delikat Sandberg-passning. Trots några farliga chanser gav perioden inga fler mål.

Hemmalaget visade ingen nåd i början av tredje perioden. 2-4 gjordes av heta Christian Berglund efter fyra minuter. När Mattias Sjögren fyra minuter senare ökade på till 2-5 i powerplay kändes matchen avgjord. Trots lite extra AIK-tryck efter att Oscar Steen reducerat till 3-5 kom AIK aldrig riktigt nära. Matchen slutade 3-6 efter att Mikael Johansson satt pucken i öppen kasse.