AIK värvar målvakten Linus Lundin!

19 april 2016 15:00

Ytterliggare en spelare ansluter från succélaget Västervik. Först värvades Joakim Thelin och nu ansluter också målvakten Linus Lundin till klubben.
– Vi gillar det vi har sett av Linus, kommenterar Sportchef Anders Gozzi.


Linus Lundin, född i Stockholm, har som senior som mest spelat division 1-hockey. Den 23-årige målvakten kommer senast från Västervik, utlånad från Vimmerby HC, inför den kvalserie som tog Västervik till HockeyAllsvenskan.

I Vimmerby gjorde Linus 28 matcher, släppte in 2.70 mål/match med en räddningsprocent på 91,50. Under kvalserien med Västervik spelade han åtta matcher och noterades för 2.12 inläppta mål/match med en räddningsprocent på 92,80.
– I Linus får vi en duktig, utvecklingsbar målvakt i en bra storlek. Han har gjort en bra resa i division 1 föregående säsongen och var faktiskt med och tränade med oss lite under säsongen. Vi gillar det vi har sett av Linus, säger Anders Gozzi.

För Linus blir det första kontraktet med en klubb i HockeyAllsvenskan. Och han hamnar alltså i ett lag som han inte är helt främmande för:
– Jag var faktisikt uppe och gjorde två träningar med AIK över jul, det kändes bra och var en härlig upplevelse. Överlag gick det bra för mig förra året. Och när jag kom till Västervik fick jag spela mycket, jag fick förtroende. Jag hoppas kunna fortsätta utveckla mitt spel i AIK, säger nyförvärvet.

Kontraktet med Linus Lundin är skrivet på 1 år och sträcker sig över säsong 16/17.