Jacob Spångberg stannar i AIK!

21 april 2016 10:50

Jacob Spångberg är ytterligare en AIK:are som väljer att förlänga sitt kontrakt med klubben.
– Att förlänga med AIK har varit min ambition hela tiden, kommenterar Spångberg.


Likt Michael Lindqvist kom Jacob Spångberg till AIK:s J18 från SDE och tog sig via J20 till A-laget.

Under säsong 2013-14 fick den spelskickliga backen chansen att göra SHL-matcher med Gnaget. Sju SHL-matcher blev det innan en handskada satte stopp för mer spel, men han imponerade så pass mycket att han blev erbjuden ett A-lagskontrakt till säsong 2014-15.

Men förväntningarna efter den fina starten införlivades inte säsongen efter då han inte fick samma förtroende. Istället blev han utlånad till inte mindre än tre olika klubbar och det blev endast 11 matcher med AIK i HockeyAllsvenskan.

Men under Anders Gozzi och Roger Melins lagbygge fick han återigen chansen. Under föregående säsong fick han en större roll och gjorde totalt 20 poäng på 50 matcher. Det har belönats med ett förlängt kontrakt.
– Spångberg har väldigt mycket talang. Han är fortfarande bara 21 år och det finns mer att hämta hos honom. Han visade en bra utveckling förra säsongen och vi är jättenöjda att han vill satsa vidare med oss, säger Anders Gozzi.

För Jacob själv var det ingen tvivel om vart han ville spela kommande säsong:
– Att förlänga med AIK har varit min ambition hela tiden. Det är skönt att vi har så många spelare kvar från förra säsongen och kan bygga vidare på det vi har startat. Det har varit otroligt kul och jag vet att vi har något bra på gång. Jag hoppas också fortsätta på min utveckling, ta större ansvar och ta kliv mot en större roll.

Det nya kontraktet med Jacob Spångberg är skrivet på 1 år och sträcker sig över säsong 2016/17.