Landslagsforward till AIK

19 april 2012 14:38

AIK värvar den landslagsmeriterade forwarden Björn Melin. Den 31-årige smålänningen, som närmast kommer från spel i SM-liiga och Lukko Rauma, har skrivit på för två säsonger.
– Björn är en begåvad offensiv spelare med bra skott och god teknik. Vi är väldigt glada att Björn väljer att satsa vidare i AIK, säger sportchefen Anders Gozzi.


AIK:s trupp inför nästa säsong börjar ta form. Nu anländer ännu en forward till truppen. Det är landslagsmeriterade Björn Melin, 31, som återvänder till Sverige efter några år utomlands.
– Björn är en begåvad offensiv spelare med bra skott och god teknik. Det är en ödmjuk spelare med internationell rutin som passar väl in i vårt lagbygge. Vi är väldigt glada att Björn väljer att satsa på AIK och vår resa att bli en av de ledande klubbarna i Sverige, säger sportchefen Anders Gozzi.

Melin, 189 cm och 94 kg, som i Sverige har representerat HV71 och Malmö spelade under förra säsongen i Lukko Rauma i SM-liiga. Där gjorde den spelskickliga forwarden 24 poäng på 42 matcher. Melin bygger sitt spel på kraftfull skridskoåkning och god teknik. Dessutom besitter smålänningen ett fruktat handledsskott.

Forwarden har 57 landskamper på meritlistan och gjorde under förra säsongens 18 matcher och 11 poäng i den blågulatröjan. Melin har även gjort tre matcher för Anaheim Ducks i NHL och 59 matcher för Portland Pirates i AHL.