Roger Melin "Framtiden tillhör AIK"

1 mars 2012 13:36

Här kan du läsa Roger Melins öppna brev till alla AIK:are om den senaste tidens spekulationer.


Mot bakgrund av de senaste dagarnas spekulationer i media kring mitt samarbete med Anders Gozzi och övriga ledare i AIK:s organisation vill jag här ge mitt perspektiv.

Jag tror AIK behöver ny energi på ledarsidan. Efter långt övervägande och samtal med Anders Gozzi har vi tillsammans kommit fram till att jag inte är rätt person att leda AIK under kommande år.

Beslutet att lämna klubben har inte med någon schism att göra. Mina år i klubben har varit fantastiska och jag har fått en stark relation till AIK som förening. Det är en unik resa som jag tillsammans med övriga ledarstaben och spelarna fått uppleva och något jag kommer bära med mig resten av livet. Jag känner mig oerhört stolt att få tillhöra AIK.

Men även det goda har ett slut. AIK Ishockey är i en intressant fas på sin resa mot att bli en av de ledande ishockeyklubbarna i landet. För att klubben ska kunna ta nästa steg behövs det en ny röst i båset och ny energi på träningarna. Det har inte varit ett lätt beslut att fatta men jag tror helt enkelt inte jag är rätt person att leda klubben in i nästa epok. Fyra år i en och samma klubb är en ganska lång tid för en elitserietränare. Och det kommer att behövas en ny röst som kan inspirera spelarna.

Beslutet har absolut inte fattats på grund av vem som ska vara eller inte vara assisterande tränare. Under förhandlingarna om framtiden har vi haft en konstruktiv dialog om ledarstaben som inte påverkat mitt beslut.

Jag tror framtiden tillhör AIK. Det finns en röd tråd i sportsliga organisationen som bör värnas om. Från hockeyskola till A-lag. Alla ledare på ungdoms- och juniorsidan gör ett fantastiskt jobb och vi har haft en bra dialog om hur vi ska föra AIK framåt. Att jag skulle vara oense med juniorledarna är inte sant. Snarare tvärtom. Jag har tyckt att det har varit oerhört inspirerande att få ta del av den energi och framåtanda som finns i ungdoms- och juniorverksamheten. Det gör mig också stolt att vi den här säsongen har sett flera juniorer göra sin debut i A-lags-tröjan.

När jag lämnar AIK efter säsongen gör jag det självklart med ett visst vemod, men samtidigt i vetskapen och tron på att det här är det bästa för klubben. Jag under åren i har haft förmånen att få jobba med Anders Gozzi. Han är den bästa sportchefen jag arbetat med. Och det känns bra att vi skiljs som vänner.

Jag hoppas att vi nu kan lägga det här bakom oss. Mitt och lagets fokus är att göra en bra avslutning på säsongen. Där vi i den sista delen av vår resa tillsammans skapar något fantastiskt för att nå så långt som möjligt.