AIK förlorade första playoffmatchen
Publicerad: 2017-03-16

AIK förlorade den första playoffmatchen mot Karlskoga med 4-1. Gnagets enda målskytt blev #37 Stefan Johansson som hängde in tröstmålet i den tredje perioden.

AIK fick en mardrömsstart på matchen då Karlskoga tog ledningen redan efter 55 sekunder. Målet kom till efter en rörig situation bakom AIKs målbur där AIK inte lyckades reda och sortera ut Karlskogaspelarna. Chockstarten blev än värre en minut senare då Karlskoga prickat in 2-0 efter en kontring. AIK lyckades jobba in sig i matchen tack vare ett par powerplay. Man kom till ett par lägen och målchanser, men de farligaste chanserna uteblev och Gnaget gick till pausvila i underläge 2-0.

I andra perioden böljade spelet fram och tillbaka till en början. Farliga chanser utbyttes åt bägge håll och tempot var högt. 2.23 in i perioden utökade Karlskoga ledningen efter ett slagskott från blå. Målet innebar ett målvaktsbyte då Linus Lundin byttes ut för Gasper Kroselj. Efter ungefär halva perioden hade AIK en gyllene möjlighet att reducera då Michael Lindqvist fick igenom skott som låg och dansade på mållinjen. Men det blev inga mer i mål i andra perioden.

Den tredje perioden inleddes stelt och rörigt där de båda lagen hade svårt att överlista varandras försvar. Efter några minuter tog Karlskoga över spelet och efter ett par farliga lägen överlistades Gasper Kroselj vilket innebar 4-0. Efter målet lyfte AIK upp spelet och producerade en del lägen. Och efter sju minuter fick AIK in en reduceringspuck då Stefan Johansson elegant lyft in 4-1. Efter målet utbyttes en del chanser och medan AIK gick fram för fler mål öppnades ytor för Karlskoga som på slutet hade fler chanser att utöka ledningen. Men det blev inga fler mål i matchen och Karlskoga tog därmed hem första matchen i playoffserien.

På lördag är det ny match och då är det AIK som har hemmaplan. Under torsdagen klev vi över 6000 sålda biljetter. Köp din biljett här.