Jesper Frödén stor matchvinnare när AIK knep bonuspoängen

2 december 2018 17:24
Herr

Med sina två mål blev Jesper Frödén stor matchvinnare åt AIK när laget fick med sig bonuspoängen i bortamatchen mot Västervik.


Likt de två tidigare mötena lagen emellan den här säsongen var det en jämn match som utspelade sig i Plivit Trade Hallen. AIK inledde bäst och Anton Holm, som gjorde två mål i fredagens segermatch mot Karlskoga, var på jakt efter fler. Forwarden hade två halvchanser i upptakten av matchen men efter en positiv start av gästerna tog Västervik över.

Gästerna tog en tidig timeout men Västervik fortsatte styra mer av spelet och tog över initiativet i matchen. Att fokus fick läggas på det defensiva, samt spelen i boxplay, gjorde att man tappade rytmen i sitt offensiva tänk. AIK fick förlita sig på sitt försvarsvarsspel, som var tätt. Särskilt i spelet med en man färre på isen där laget spelade en tight box och inte tillät Västervik skapa några farliga chanser.

De gånger som hemmalaget fick tryck i offensiv zon kunde dock AIK-spelarna förlita sig på Erik Källgren som vaktade målet.

Emil Kruse i Västervik-målet var även han tät, ända till att Jesper Frödén kom farande. Fredric Weigel dropp-passade till sin kedjekamrat som rundande Emil Kruse, som hade tagit ett par skär för långt ut från mål, och satte pucken i öppet mål.

Västervik gav sig dock inte och fick en möjlighet i powerplay i matchens slutskede. Victor Öhman klev fram och räddade laget från en förlust.

Jesper Frödén blev därmed snuvad som matchvinnare under full tid men forwarden tog revansch i förlängningen. Max Lindholm hittade en fristående Frödén framför kassen, som inte gjorde några misstag. Emil Kruse fintades åt ena hållet och Frödén kunde då enkelt lägga in backhanden i andra hörnet som gav AIK bonuspoängen.

Nästa hemmamatch är om en vecka då Modo kommer på besök. Boka din biljett och stötta serieledarna på plats ››