Per-Erik Johnsson ny huvudtränare

24 april 2012 13:30

AIK har klart med tränarstab inför nästa säsong. Värmlänningen Per-Erik Johnsson tar över huvudansvaret.
– ”Perra” är en erkänt skicklig tränare som har en förmåga att skapa starka och dynamiska grupper, säger sportchefen Anders Gozzi.


Sedan AIK:s säsong tog slut har den stora snackisen handlat om vem som ska ta över efter Roger Melin och Gunnar Persson. Nu står det klart.

Ny huvudtränare blir 53-årige Per-Erik Johnsson. Vid sin sida kommer han att ha den förre NHL-spelaren Mats Lindgren och AIK:s tidigare J20-tränare Anders Hultin.
– Vi fortsätter att fokusera på det som gjort oss framgångsrika de senaste åren: lagbygget. ”Perra” är en erkänt skicklig tränare som har en förmåga att skapa starka och dynamiska grupper. Tillsammans med Mats och Anders är jag övertygad att AIK kommer ha stora möjligheter att ta nästa steg, säger sportchefen Anders

AIK blir Per-Erik Johnsson fjärde elitserieklubb. Värmlänningen har vunnit två SM-guld med Färjestad och utsågs till årets coach 2008/2009. Han kommer närmast från Timrå IK.

Anders Hultin, som flyttas upp från AIK:s J20-lag och Mats Lindgren, som är verksam i AIK:s ungdomsverksamhet, tar nu klivet in i hetluften. Johnsson och Lindgren jobbade tillsammans under två säsonger i Skellefteå.
– Mats och ”Perra” var framgångsrika när de ledde Skellefteå. De kompletterar varandra väl och delar synsätt på hockey. Anders är en duktig istränare som har haft stora framgångar med våra juniorlag.

Som ny fystränare anställs Fredrik Sjölander. Utöver de fyra nya namnen finns sedan tidigare målvaktstränaren Stefan Persson och lagledaren Jan Samryd i staben.

Att sportchefen Anders Gozzi utökar ledarstaben är ett led i ett nytt tänk.
– Vi vill jobba mer med utveckling av varje enskild spelare. ”Perra” kommer ha ett övergripande ansvar och se till att skapa en stark och vinnande grupp. De andra tränarna får mer tid till individuell utveckling för varje spelare.

Trots att större delen av ledarstrukturen är utbytt kommer det inte bli några större förändringar i hur AIK ska spela ishockey. Laget ska även i fortsättningen stå för fartfylld och aggressiv hockey.
– Vi kommer inte ändra spelsätt. Självklart kommer tränarstaben sätta sin taktiska prägel på laget. Men vi har en grundidé som genomsyrar hela vår verksamhet från A-lag till ungdoms- och juniorlag. Fart och kraft kommer även i fortsättningen vara ledord, avslutar Gozzi.