Mardrömsstart förstörde kvällen
Publicerad: 2020-03-04
herr
AIK inledde matchen nästan omgående i uppförsbacke med baklängesmål kort efter nedsläpp. En start gästerna inte hämtade sig från.

Misstag, slarv och okoncentration var det som präglade AIK:s inledning av matchen. Trots 9-9 i skott stod det 3-0 till hemmalaget efter den första perioden som spelmässigt annars var en jämn historia men där Södertälje drog nytta av de chanser som dök upp.

Robin Wallin i AIK:s mål fick en tuff start på matchen men visade att han är stark mentalt och räddade Hugo Gustafssons friläge, kort efter 3-0-målet, som tillkom efter att mittzonen öppnat upp sig för forwarden.

Trots underläget var det AIK som oftast var det lag som opererade offensivt. De lägen man spelade sig fram till slutade tyvärr ofta med avslut som ven utanför Alexander Sahlins stolpar eller i målvaktens plockhandske.

Samtidigt fortsatte det generösa försvarsspelet och i den tredje perioden kunde Södertälje göra 4-0. AIK fick till slut hål på Alexander Shalin genom John Henrion som målade i powerplay. Men det var tyvärr för sent för att skapa någon nerv i matchens slutskede.

Grundseriens sista match spelas nu på fredag då Karlskrona kommer på besök. Till matchen har du chansen att vinna en Skoda SCALA.

Dragningen sker i den andra periodpausen. Ta chansen, köp din lott på plats, och få möjligheten att åka hem med en sprilans ny bil.