Castonguays två mål gav AIK segern
Publicerad: 2018-12-28
Herr
AIK bröt förlusttrenden och tog hem tre poäng när man besegrade Tingsryd på hemmaplan med 3–1.

AIK kom ut starkt och satte omedelbart hårt tryck på gästerna. Men det var Tingsryd som tog ledningen. Gästerna ställde om snabbt och pucken gick som på ett snöre mellan forwards fram till Daniel Örhn som satte pucken i mål. Robin Wallin i AIK-kassen hade inte mycket att göra.

Trots ett tidigt baklängesmål var det AIK som styrde spelet och kunde kvittera i spel fem mot tre genom Éric Castonguay. Fint framspelad av Anton Holm. Gnaget fortsatte framåt och hade puckar dansande på mållinjen.

Tingsryd spottade upp sig i den andra perioden och matchen stod och vägde innan Andreas Hjelm gav AIK ledningen efter ett mindre bra ingripande av Andreas Ljunggren i bortakassen. Målet gav hemmalaget en positiv injektion och laget kunde spela mer avslappnat - vilket syntes på isen. Gästerna fick fokusera på att freda sitt mål och i en spelsekvens kom laget inte ur egen zon på nästan två minuter.

Flera svartgula mål hängde i luften men det blev bara ett till, men det räckte. Éric Castonguay inledde lagets målskytte och avslutade även i den tredje perioden med sitt 3-1-mål. Ett mål som satte spiken i kistan.

Nästa match på Hovet är den 6 januari, då Karlskrona kommer på besök. Boka din biljett och stötta AIK på plats ››