Derbyseger!
Publicerad: 2019-02-24
Det blev ett tufft, jämnt och fartfyllt derby mellan AIK och SSK på söndagen. En match där AIK var snäppet starkare och vann med 4-3.

Det vankades derby på Hovet för AIK som i veckan blev klara för final i HockeyAllsvenskan. AIK satte hög fart omgående i inledningen och fick tidigt chansen i numerärt överläge. Där visade man effektivitet när Jesper Frödén tryckte in ledningspucken efter endast drygt två spelade minuter av matchen. Repliken från SSK kom snabbt och gästerna kvitterade bara två minuter efter AIK:s ledningsmål.

AIK försökte återta kommandot i matchen och satte gång på gång hög press på SSK-försvaret. Men istället var det gästerna som gjorde nästa mål med enbart tre sekunder kvar av perioden när AIK dragit på sig en utvisning. Underläge 1-2 efter en väldigt underhållande första period med en intensiv och fartfylld hockey.

Det skulle komma ett tidigt AIK-mål även i den andra perioden. Gary Nunn hade ställt in siktet ordentligt när han skickligt satte 2-2 med ett slagskott. AIK var sedan ytterst nära att återta ledningen i numerärt underläge när Christan Sandberg satt utvisad. Ett uppoffrande spel ledde fram till att Oscar Nord hittade in till Jacob Dahlström som prickade stolpen.

Ledningsmålet skulle dock komma för AIK, och det var hemmadebutanten Brian Cooper som gjorde sitt första mål i sin andra match i AIK-tröjan. Glädjen blev kortvarig då SSK likt den första perioden stod för en snabb kvittering fram till 3-3, bara halvminuten efter Coopers mål. Det var en match som svängde mycket och AIK:s kapten Christian Sandberg gav AIK ny ledning när han forcerade in 4-3, som var ställningen efter två perioder.

I den tredje perioden höll AIK ifrån på ett bra sätt och trots flera fina möjligheter, bland annat genom en fin uppåkning av Simon Fernholm, så blev det inga fler mål och matchen slutade 4-3.

Nu väntar tre raka bortamatcher för AIK mot Leksand, Bik Karlskoga och SSK innan serien avslutas hemma på Hovet mot Almtuna den 8/3.