Lisa Johansson lämnar AIK Hockey – "En kärlek som består"

24 maj 2022 10:20
dam

Idag står det klart att AIK:s Lisa Johansson lämnar klubben. Efter närmare 12 år i den svartgulatröjan har hon blivit en genuin AIK-ikon och en av klubbens främsta spelare. Lisa väljer nu att fortsätta sin resa på annan plats och AIK Hockey tackar för dessa år och önskar lycka till!


Lisa Johansson kom till AIK 2010 från Leksands IF där hon gått på hockeygymnasium, detta efter att tankarna om att lägga av med hockeyn varit aktuella. Men i AIK kom glädjen tillbaka och sedan dess har Lisa hunnit med bland annat ett SM-guld och närmare 400 matcher tillsammans med klubben.

Trots rötterna i Nybro har Lisa Johansson blivit en genuin AIK-ikon som är en spelare och person som betytt mycket för organisationen och hennes lagkamrater genom åren.

Lisa har nu valt att fortsätta sin karriär på annat håll, i Luleå/MSSK där hon idag presenterades.

–Det är få förunnat att få representera AIK. Jag har haft äran att göra det i över ett decennium. Det är med stolthet, tacksamhet och kärlek som jag har burit Allmänna Idrottsklubbens emblem, berättar hon och fortsätter:

–Hur beskriver man vad det betytt? Det är här jag har utvecklats till den hockeyspelare och människa jag är idag. Jag har träffat personer som idag är mina bästa vänner!

–Jag vill tacka alla som på ett eller annat sätt bidragit till min utveckling under dessa år, jag hoppas att vi ses igen. För mig är det en kärlek som består!

AIK Hockey vill tacka Lisa Johansson för hennes tid i klubben och önskar henne ett stort lycka till i sin fortsatta karriär.