Tre nya poäng för serieledande AIK

7 december 2018 20:55
Herr

Jesper Frödéns mål i första perioden räckte för att AIK skulle bärga tre nya poäng. Laget toppar alltjämt HockeyAllsvenskan och på söndag väntar publikfest när Modo kommer på besök.


Inför matchen talade Vita Hästens tränare, Leif Strömberg, i C More:s sändning om AIK och han beskrev gästerna med en stark defensiv och bra omställningar. Något som visade sig stämma väl överens med Gnagets prestation för kvällen.

Det var ett högt tempo under matchen, mycket tack vare de få avblåsningarna, speciellt i den första perioden. Hemmalaget var aningen bättre inledningsvis men hade svårt att ta sig igenom AIK:s täta defensiv. De snabba omställningarna skulle visa sig kort efteråt. Anton Holm lyckades peta pucken förbi en Hästen-back och Frödén frispelades och #28 kunde för tredje matchen i följd hitta nätet.

De snabba omställningarna fortsatte att skapa chanser åt AIK men Marcus Hellgren i hemmakassen var vass när det kom till frilägen och stoppade både Anton Holm och Jesper Frödén att utöka lagets ledning i den andra perioden.

Vita Hästen lade i ytterligare en växel i jakt på kvittering men Erik Källgren var tät och höll sin tredje nolla för säsongen när AIK vann med 1–0.

Över 5000 biljetter sålda till söndagens hemmamatch

På söndag tar serieledande AIK emot Modo hemma på Hovet, nedsläpp 15:00. Till matchen är det över 5000 sålda biljetter, som väntas bli en härlig publikfest. Ta med familj och vänner och stötta AIK till nya poäng för att ligga kvar i toppen av tabellen.

Köp dina biljetter här ››