Norin och Nordström klara för AIK: ”Potential”

5 maj 2014 17:27

Backen Eric Norin och forwarden Dennis Nordström är AIK-spelare kommande säsong. Under måndagen signerade de kontrakt med klubben på två respektive ett år.
– Två spelare med stor utvecklingspotential, säger sportchefen Daniel Rudslätt.


I fredags blev Marcus Jonsson och Victor Ekarv klara för AIK. Och sportchefen Daniel Rudslätt fortsätter att bygga ungt. Nu har nämligen förre J20-backen Eric Norin, 22, och forwarden Dennis Nordström, 20, skrivit på för klubben.
– Det är två spelare med stor utvecklingspotential. Jag har höga förväntningar på både Eric och Dennis. Samtidigt är det givetvis oerhört glädjande att vi både får tillbaka och ha kvar spelare med stark anknytning till AIK.

Eric Norin spelade som junior i AIK:s A-lag säsongen 2010/2011. Sedan dess har han representerat Almtuna i HockeyAllsvenskan och Vita Hästen i division 1. Efter en lyckosam säsong i det uppflyttade Norrköpingslaget vänder han alltså hem.
– En högerfattad och spelskicklig back med stort AIK-hjärta. Eric har tagit stora steg de senaste säsongerna och sågs som en av de bättre backarna i division 1. Det finns stor utvecklingspotential i Eric som vi ska utnyttja i AIK, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

– Det är klubben i mitt hjärta, så när jag fick frågan från Rudslätt var det självklart att komma tillbaka. Jag vill vara med på resan till SHL, säger Norin som skrivit på ett två-årsavtal med klubben.

Dennis Nordström har tillhört AIK:s juniorverksamhet de fem senaste säsongerna. Nu har han gjort klart med sitt första A-lagskontrakt. Den hårt jobbande forwarden är en rollspelare som är populär i Rudslätts lagbygge.
– Dennis har en bra tävlingskaraktär. Självklart är det också roligt att vi kan plocka upp spelare från vår juniorverksamhet som håller hög kvalitet. Dennis kommer att fortsätta att mogna både som hockeyspelare och person. Det ska bli spännande att följa honom kommande säsong, säger Rudslätt.

Nordström är glad över sitt ettårskontrakt med klubben.
– Det är en ära att få representera AIK. Klubben gör en spännande satsning och det ska bli kul att få vara med på resan tillbaka. Jag hoppas fortsätta att utvecklas som hockeyspelare och ska ta ett större ansvar kommande säsong.