AIK Hockey korttidspermitterar all personal
Publicerad: 2020-03-30
Från och med 1 april kommer samtlig personal inom AIK Hockeys att korttidspermitteras.

Den senaste tiden har vårt samhälle kraftigt påverkats av det Covid-19 som spridits världen över. AIK Hockey är inget undantag. En nödvändig åtgärd för klubben blir därför att korttidspermittera all personal med upp till 60% med start 1 april.

– Vi ser ett stort intäktsbortfall vilket gör att vi måste anpassa klubben efter de rådande förutsättningar och minska våra kostnader. Allt för att säkerställa den fortsatta verksamheten när situationen väl vänder, meddelar AIK Hockeys VD Anders Olson.

Permitteringarna omfattar hela AIK Hockeys verksamhet, från elitverksamhet till ungdomsverksamhet och kontor. Kortidspermitteringen inleds 1 april och gäller tills vidare.

Vad är korttidspermittering?

Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period (permittering) samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. Systemet används för att undvika uppsägningar och underlätta för företag att snabbt komma igång igen när läget vänder.

Källa: regeringen.se.

AIK Ishockey