Kvitterat i finalserien
Publicerad: 2019-03-13
Herr
Oskarshamn kvitterade finalen till 1–1 i matcher. AIK tog ledningen men efter att Fredric Weigel tilldömts ett matchstraff vände matchen till hemmalagets favör.

Båda lagen valde att byta målvakt inför matchen. I AIK var det Johannes Jönsson som vaktade kassen och han fick tacka sina bästa vänner, stolparna, för att nollan var intakt efter den första perioden. Hemmalaget lyckades spela till sig ett friläge men skottet gick, via Jönssons plockhandske i ramen och ut.

Gästande AIK var dock inte ofarliga. Laget skördade fina framgångar i sitt presspel och stressade Oskarshamns försvar till misstag i egen zon. Jesper Frödén var nära men blev upphakad i avslutningsmomentet. Bortalaget dominerade i det fysiska spelet till en början och Alexander Deilert var speciellt framgångsrik i det spelet när han delade ut flera bröstvärmare.

I den andra perioden kunde AIK bryta dödläget. Jesper Frödén nyttjade slarv av Oskarshamn-back. Jesper Frödén kunde sno åt sig pucken och fri med Christoffer Rifalk försökte han runda honom men Oskarshamn-målvakten fick ut ett ben. Det han inte hade räknat med var att Sam Marklund var snabbast på returen och kunde stöta in 1–0 till AIK.

Efter målet blev matchen allt fulare och domaren släppte åt båda hållen. Oskarshamns taktik var solklar - tryck allt hårdare på Fredric Weigel. Alex Hutchings i hemmalaget var en av de som valde att dela ut en och annan eftersläng när domaren inte såg.

23 i AIK kunde till slut inte ta det längre utan valde att ge igen. Domarna tilldömde då Fredric Weigel ett matchstraff och AIK fick rikta in sig på att freda sitt mål.

Trots avklarat boxplay var det hemmalaget som drog nytta av irritationen bland AIK-spelarna. Joakim Hilding, som i första perioden träffade ramen i friläge med Johannes Jönsson, kvitterade minuterna efter att AIK blivit fulltaligt när han snodde åt sig pucken i slottet och hittade krysset.

AIK fortsattes att pressaa tillbaka och fick fokusera på att hålla defensiven - vilket gjorde att man inte hade orken att skapade något konstruktivt framåt.

Det låg i luften och till slut kom också ledningsmålet för Oskarshamn efter att Nicklas Heinerö i slutskedet av matchen avgjort till hemmalagets fördel. Matchen slutade 3–1 efter att Oskarshamn gjort 3–1 i tom kasse i slutsekunderna.

Nu på fredag är det dags för rond: 3 - hemma på Hovet. Det närmar sig 7000 biljetter bokade. Låt oss fylla arenan och vissa vad ett fullsatt Hovet betyder. Biljetter bokar du här ››