Stabil seger mot Brynäs
Publicerad: 2018-08-18
Herr
AIK stod för en gedigen insats när man besegrade SHL-laget Brynäs med 4-0 i Norrtälje på lördagseftermiddagen.

AIK som kom till spel utan skadade trion Alexander Deilert, Gary Nunn och Viktor Ekarv satte direkt tryck på SHL-laget Brynäs i inledningen av den första perioden. Ett fartfyllt och aggressivt spelande AIK skapade sig ett spelövertag som till slut resulterade i ett ledningsmål genom Anton Holm som ohotad satte 1-0.

Kedjekamraten Jesper Frödén uttökade sedan ledningen när han lyckades överlista Tomi Karhunen i Brynäskassen och lirkade in 2-0 från nära håll. Kedjan med Anton Holm, Jesper Frödén och Fredrik Weigel var ett konstant hot mot Brynäsförsvaret matchen igenom.

I mellanakten lyckades AIK med en hög forechecking att gång på gång att pressa och störa Brynäs i deras uppspel. Gästerna tilläts inte skapa några farliga chanser tack vare ett stabilt försvarsspel från AIK:s sida där bland annat unge junioren Philip Broberg stod för en stabil prestation. Offensivt skapade hemmalaget stundtals bra tryck men perioden slutade mållös.

AIK fortsatte dominera tillställningen i den tredje perioden och man hade ett stort puckinnehav. Med sex minuter kvar av matchen klev kedjan med Holm, Frödén och Weigel fram igen när Anton Holm pricksköt in sitt andra mål för matchen. Sam Marklund satte sedermera spiken i kistan med 4-0 efter mål i tom målbur när Brynäs plockade ut målvakten i slutminuterna. En tryggt agerande Johannes Jönsson i AIK-målet höll nollan och AIK vann matchen klart rättvist efter en solid laginsats.

Nästa träningsmatch är onsdagen den 29 augusti då AIK tar emot Vita Hästen. Matchstart 19.00.