Valberedningens förslag till styrelsesammansättning för AIK Ishockeyförening 2020/21
Publicerad: 2020-06-16
Inför årets arbete har valberedningen träffat styrelsen samt haft ett flertal individuella samtal. Vi har också träffat medlemmar som bett om möten, föräldrar till ungdomar i verksamheten för att samla in tips och tankar.

Vår analys är att arbetet i styrelsen fungerar väl och att AIK Hockey ska fortsätta sin strävan mot SHL. Vi vill behålla en fortsatt kontinuitet och tillföra kompetens med två nya personer.

Presentation:

Lars Ekholmer

Yrke:

Driver eget bolag inom finansiella tjänster och redovisning. Förtroendeuppdrag såsom ordförande i Stockholms Fotbollförbund.

AIK-anknytning:

Medlem sedan 1976, numera Ständig medlem. Har haft uppdrag och engagemang under olika perioder i AIK sedan 2005, AIK Innebandy, AIK Fotboll och AIK Ishockey. Var en av grundarna till Den Svarta Massan. Aktieägare (via eget bolag) i AIK Ishockey AB.

Största utmaning i klubben:

Att få en kontinuitet i verksamhet och ekonomi för att över tid vara en framgångsrik och sammanhållen förening i alla delar, Ungdom, Dam och Herr.

Stefan Prucha

Yrke:

Affärsutvecklare på Serneke AB, Stockholm. Tidigare anställningar inom fastighets- utveckling som bland annat VD och Vice VD på NFF Nordic AB, Stockholm, Senior Public Affairs Advisior på Newsec Advisory, Stockholm, Utvecklingschef på SGA Fastigheter AB, Stockholm, Projektledare på Stadsledningskontoret, Stockholms stad.

AIK-anknytning:

AIK:are sedan barnsben följer främst Hockeyn och fotbollen. Mitt bästa AIK minne är från den avgörande kvalmatchen mot Boden i Globen.

Johan Palmgren

Yrke:

Advokat/RambergAdvokater

AIK-anknytning:

Gnagare sedan 10-årsåldern. Drivs av en mycket stark vilja att se AIK Ishockey tillbaka i toppen av SHL

Största utmaningen för klubben:

Öka publiken på matcherna och öka sponsorintäkterna. Allt för att ge oss chansen att utmana sportsligt.

Alexis Wicklin

Yrke:

Alexis arbetar som rådgivare på Friends Agenda med fokus på strategisk kommunikation samt organisations- och styrelseutveckling.

AIK-anknytning:

Har ett förflutet som ungdomsspelare i AIK ishockey och har på senare år drivit projektet "Integration på riktigt" inom AIK Hockey. Aktieägare i AIK Ishockey AB.

Största utmaningen för klubben:

Det vore lätt att svara finansieringen eller kapital. Men jag skulle lika gärna kunna svara - de relativt sett låga publiksiffrorna. För om vi som klubb skulle lyckas fylla Hovet varje hemmamatch under den kommande säsongen så skulle vi göra ett ekonomiskt överskott allt annat lika. Min poäng är att utmaningarna för AIK Hockey är mer komplexa än som ryms i svaret på frågan om den enskilt största utmaningen.

Peter Säll

Yrke:

VD Länsförsäkringar Mäklarservice AB

AIK-anknytning:

Född i Solna, gnagare sedan barnsben, har sett AIK Hockey sedan 1977, över 700 matcher live inklusive bortamatcher, går även på fotbollsmatcherna, dock inte alla. Aktieägare i AIK Ishockey AB.

Största utmaningen för klubben:

Att få fler att komma till Hovet och se våra matcher, men också att skapa kontinuitet runt AIK Hockey, på alla plan.

Fredrik Leetmaa

Yrke:

Chief Risk Officer / Carnegie Investment Bank AB

AIK-anknytning:

Följt AIK hockey i med- och motgång ända sedan jag var liten. Brinner för att supportera klubben till många framtida sportsliga framgångar. Aktieägare i AIK Ishockey AB.

Största utmaningen för klubben:

Som för alla föreningar och företag måste man, för att vara långsiktigt hållbar, ha ekonomiska förutsättningar som ger alla olika delar i föreningen eller företaget rätt förutsättningar att lyckas nå de mål man har enats kring. Därför har nog intäkter i form av mycket publik på matcherna och sponsorintäkter i olika former varit den största utmaningen historiskt och är nog så också i framtiden.

Tomas Åsell

Yrke:

Egen företagare

AIK-anknytning:

Född gnagare och är ständig medlem. Ses oftast på Hovet eller Friends, men ambitionen är att spendera en hel del tid på Ritorp. Aktieägare i AIK Ishockey AB.

Största utmaning i klubben:

Ta steget upp i SHL med en ekonomi i balans och slussa upp unga spelare från egna ledet till våra representationslag (dam och herr).

Hockeybakgrund:

Spelat på Div 1 nivå ( dagens allsvenska), tränat allt från pojk till a-lag på elit nivå och även en sejour som sportchef på Div. 1 nivå.

Daniel Rudslätt, Adjungerad/Sport

Daniel har en lång aktiv karriär bakom sig som han avslutade med två säsonger i AIK åren 2010-12. Därefter har han även varit sportchef i AIK Hockey under åren 2013-2015. Idag är Daniel verksam på IT-företaget Medius AB som Head of Sales Norden. Dessförinnan har han varit verksam inom försäljning i olika befattningar. Parallellt med detta har han sedan 2015 varit expertkommentator för Eurosport.

Daniel är idag 46 år och bor med fru och tre barn i Duvbo där en stor del av familjens intressen cirkulerar kring idrott. Yngsta dottern spelar hockey, fotboll och rider, äldsta dottern spelar fotboll medan sonen spelar ishockey i AIK J18.

Helene Fogelström, Adjungerad/Marknad

Yrke:

Kreativ producent & partner på WoW Events.

AIK-anknytning:

Född AIKare, som har sett flera hundra matcher på Hovet & Globen.

Största utmaning i klubben:

Utöka nätverket och engagera laget mera för att hitta nya samarbeten. Komplettera arenaupplevelsen och nätverksträffarna med nya unika möjligheter. Brinner för arenaupplevelser och arbetar ständigt fram nya koncept för sina kunder på byrån.

Valberedningen AIK IF:

Hans Hammarlund

Christer Englund

Hans Mörner

AIK Ishockey