Supporterinitiativet Det Svartgula Hockeyhjärtat lanseras

18 maj 2020 17:00

Idag lanserade supportrar till AIK Hockey initiativet Det Svartgula Hockeyhjärtat.


Den ideella föreningen Det Svartgula Hockeyhjärtat lanserades idag av supportrar till AIK Hockey i syfte att att hjälpa klubben i deras hjärta.

– Vi tillhör en skara trogna supportrar som individuellt har på olika sätt stöttat laget vi älskar. Men har genom åren insett att vi kan uppnå så mycket mer genom likasinnade i grupp. Att ställa ett elithockey lag på isen i Stockholm innebär betydande skillnader i kostnader mot de lag som AIK skall konkurrera med, vilket gjorde att vi tyckte det var dags att agera, berättar Rasmus Logärd, en av initiativtagarna till Det Svartgula Hockeyhjärtat.

Tanken med Det Svartgula Hockeyhjärtat är att bistå AIK med finansiella medel för att stärka lagbygget under pågående säsonger. Medel som tillkommer via bidrag från supportrarna själva som betalar en månadsavgift till Det Svartgula Hockeyhjärtat.

– Det Svartgula Hockeyhjärtat kommer fungera som en hjälpande hand till AIK Hockey med ekonomiska medel när det behövs för att till exempel spetsa till truppen/lagbygget. Givetvis kommer vi att ställa krav på att föreningens pengar används sunt och där det behövs, därför har vi upprättat avtal med AIK Hockey som reglerar hur och på vilka premisser sportchefen kan begära stöd genom Det Svartgula Hockeyhjärtat.

Vill du veta mer om Det Svartgula Hockeyhjärtat? Klicka här ››