Sur förlust borta mot Björklöven
Publicerad: 2018-03-02

Trots en pigg start och spelövertag i bortamatchen förlorade AIK mot Björklöven efter att ha släppt in två snabba mål i den tredje perioden.

Det syntes inte på isen att det var två formsvaga lag som gjorde upp. Det bjöds på en härlig inledning på matchen där båda lagen satte gasen i botten och vaskade fram varsin het målchans i upptakten.

Gästande AIK var dock det lag som inledde allra bäst. Tack vare ett högt presspel och bra fart i anfallsspelet lyckades Gnaget gång på gång att erövra puck och sätta Adam Werner i Björklövens kasse på prov. Den fina inledningen gav också utdelning. I powerplay kunde Anton Holm sätta 1–0 efter att ha rakat in Éric Castonguays retur efter att pucken träffat ribban.

Björklöven spelade upp sig en aning och var inte långt borta från en kvittering men AIK var det lag som kontrollerade matchutvecklingen bäst.

Gästerna fick även en fin start på den andra perioden där AIK var millimeter från 2–0 men pucken studsade över Michael Froms klubben i ett två-mot-ett-läge. Istället var det hemmalaget som skulle få jubla efter att Jacob Andersson avlossat ett slagskott som letade sig in i mål i powerplay.

Gnaget lät sig dock inte nedslås och var det spelförande laget och skapade flertalet chanser att åter ta ledningen. Som en blixt från klar himmel kom så hemmalagets 2–1-mål genom Mikko Pukka. Ett mål som inte speglade matchbilden under den andra perioden. Något som gjorde att AIK fick fokusera på att få in en kvittering.

En kvitteringsjakt som hade kunnat börjat bättre i den tredje perioden. En indianare i egen zon möjliggav hemmalaget att dryga ut sin ledning till 3–1 och uppförsbacken blev allt brantare kort efteråt när Jacob Pettersson åkte igenom hela AIK:s försvar och lade in 4–1.

De vitklädda spelarna gav inte upp och Éric Castonguay reducerade med knappa sju minuter kvar av matchen. Närmare än så kom dock inte AIK utan laget fick dessvärre se sig besegrat.

Nästa match är redan nu på söndag - då AIK tar emot Vita Hästen i en viktig match om att positionera sig så bra som möjligt inför slutspelsserien.
Nedsläpp 17:30.