AIK stärker försvaret med ännu en SHL-back

21 maj 2014 16:14

Robin Olsson från Örebro är AIK:s senaste backförsträkning. Efter ett skadedrabbat fjolår tar han ny sats med AIK i HockeyAllsvenskan.
– Robin är en oerhört talangfull tvåvägsback med bra skridskoåkning och stabilt förstapass, säger sportchefen Daniel Rudslätt.


AIK:s backsida får ännu en SHL-förstärkning då Robin Olsson, 24, ansluter till laget från Örebro. En höftoperation gjorde att backen missade hela fjolårssäsongen. Men nu har skadan läkt och backen ser fram emot att få starta om med AIK.
– Härligt att få komma till en storklubb som AIK. Jag har fått väldigt bra intryck av klubben och det ska bli spännande att få vara med på resan tillbaka till SHL, säger Olsson.

Sportchefen Daniel Rudslätt är väldigt nöjd över att ha fått 24-åringens signatur på ett ettårs-avtal.
– Robin är en oerhört talangfull tvåvägsback med bra skridskoåkning och stabilt förstapass. Utvecklingsmöjligheterna kommer bli stora för Robin i AIK. Det har såklart varit en tuff säsong för honom sedan operationen, men nu är han helt återställd och vi kommer lägga stort fokus på att fortsätta utveckla hans fysiska status, säger Rudslätt och tillägger:
– För oss är det oerhört viktig med karaktären på de spelare vi värvar. Robin är ett typexempel på det vi letar efter; en driven spelare med höga målsättningar som tar stort ansvar på såväl som utanför isen.

Rudslätt meddelar också att backen Jonathan Andersson har förlängt med klubben över kommande säsong. Dessutom kommer de tidigare J20-spelarna Henrik Rommel och Johan Sellerstrand ingå AIK:s sommartrupp.
– Det blir spännande att följa Jontes utveckling i HockeyAllsvenskan. Han har en hög potential som vi hoppas han kan nå under kommande säsong.

– Henrik och Johan är två spännande spelare som vi ska följa noggrannt under försäsongen. Självklart hoppas vi att de ska ta flera steg under sommarträningen med fystränare Sjölander, avslutar sportchefen.