Jared Cipparone: ”Jag förväntar mig något liknade ikväll”

27 januari 2020 13:53
Dam

Inför kvällens derby mot Djurgården är AIK:s huvudtränare Jared Cipparone förväntansfull. – Alla kommer vara laddade inför kvällens drabbning.


Efter en väl genomförd Norrlandsturné där laget åkte hem med tre poäng efter seger borta mot Modo fick man i helgen se sig besegrad av SDE efter övertid. En match som Jared Cipparone och övriga i ledarstaben tror kommer fungera som en morot för att revanschera sig till kvällens match.

– Vi var inte nöjda med matchen mot SDE och gick igenom matchen igår på träningen och kom fram till att de första två perioderna var för mycket böljade spel. Den sista perioden dominerade vi dock, vilket vi tar med oss till kvällens match, berättar Jared och fortsätter:

– Matcherna mot Djurgården har varit tuffa och jag förväntar mig något liknande ikväll. Vi kommer från en förlust, vilket gör oss revanschsugna och ett derby är alltid laddat. Vi måste vara fokuserade från start och vara noggranna i vårt spel i neutral zon.

Kvällens derby mot Djurgården är säsongens sista derby. Kanske. Det finns nämligen stor chans att lagen gör upp i kvartsfinalen i det kommande slutspelet.

– Det är självklart viktigt att gå in i en eventuell matchserie med en positiv känsla. Men vi har redan visat att vi kan spela bra mot dem och vi har en bra känsla när vi ikväll går in till matchen. För oss är det dock viktigare att fokusera på oss själva och inte vilka vi kommer att eventuellt spela mot i det kommande slutspelet.

Med kvällens match inräknad är det endast fem matcher kvar innan slutspelet drar igång. Jared tror att laget är redo, men att det finns detaljer finjustera.

– Det gäller som sagt att skruva på de sista detaljer, däribland att bli mer konsekventa i vårt spel för att lyckas hela vägen.

Matchen ikväll tror han kommer likna de tidigare tre matcherna.

– Varje match mot Djurgården är tighta och vi måste ha tålamod och vara snabba i våra beslut. De tre tidigare matcherna har varit likadana och väldigt spännande och roliga att titta på.

Nedsläpp mellan AIK och Djurgården sker klockan 19.00 på Ritorp. Biljetter köper du på plats. Har du säsongskort till herrarnas matcher? Då går du in gratis.