Rudslätt "En seger betyder ingenting"

13 mars 2012 15:50

Daniel Rudslätt gjorde det matchavgörande 3-1-målet i det andra kvartsfinalmötet mellan AIK och Luleå. Stockholmarna vann tillslut med 4-2 och kvitterade matchserien till 1-1. Och stor del i segern har hemmafansen.
–Det fantastiska hemmastödet gör att vi kunde snäppa upp ytterligare, säger Rudslätt.


Veteranen Daniel Rudslätt ingår i en av slutspelets just nu hetaste formationer. Tillsammans med bröderna Ahlström har kedja stått för fyra av AIK:s sju mål i matchserien mot Luleå.
– Det har kännts bra en längre period. Jag tycker vi även skapade en hel del i slutet av serien. Nu känns det som vi har lite flyt och då trillar målen in. Det handlar om tillfälligheter. Nästa match är det någon annan lina som är med och bidrar. För oss hadlar det mesta om att fortsätta att trumma på, säger Rudan.

Måndagens 4-2-seger var viktig för laget och matchserien.
– Vi gör en helt okej match uppe i Luleå, men saknade lite energi vid vissa tillfällen och det fällde avgörandet. Vi fick igång känslan i laget på ett annat sätt igår. Det fantastiska hemmastödet gör att vi kunde snäppa upp ytterligare. Det är bra att få in vinnarkänslan så här tidigt i kvartsfinalserien.

Du har spelar flest slutspelsmatcher i laget, vad betyder det?
– Att man spelat väldigt länge och börjar bli gammal, haha. Skämtåsido, jag tror inte man ska förändra så mycket i ett slutspel. Utan istället försöka njuta av allt runt omkring. Det är få gånger i karriären man får spela matcher med den här sortens tryck på läktarna.

– Det är viktigt att nollställa sig efter varje match och direkt börja fokusera på nästa fight. Det är så tätt mellan matcherna och en seger betyder egentligen ingenting. Man behöver ju fyra vinster och det måste vara fokus.

Innan kvartsfinalserien pratades det mycket om AIK:s svårighet att näta på Luleå. Under elitseriesäsongen lyckades stockholmarna bara göra mål i en match. Nu har man gjort sju mål på två matcher.
– Luleå är ett bra lag som jobbar hårt i alla lägen. De släppte in minst mål i serien. Men samtidigt har vi haft bra chanser mot dem tidigare också. Nu kanske vi är lite hetare framför kassen. Tittar man på var vi gjort våra mål så är det precis framför målet. Det är offervilja och hårt slit som gäller.

Hur ska Luleå besegras i Coop Arena?
– Vi ska fortsätta att bygga på det vi hittade igår. Luleå är ett lag som väger ganska lätt och vi ska uttnyttja vår storlek och tygnd. Spelar vi fysiskt tröttar vi ut dem. Vi går för seger.