Damverksamheten förstärks

5 maj 2020 15:34
Dam

Damverksamheten förstärker sin organisation. Snorri Sigurbergsson blir ny assisterande tränare för damlaget och Camilla Sjöholm tar över huvudansvaret för damjuniorerna.


Snorri Sigurbergsson kommer senast från Sollentuna där han hade delat huvudansvar i klubbens J20-lag. Nu väntar nya utmaningar i AIK och SDHL.

– Det ska bli jättekul att få vara en del av AIK. Jag hoppas kunna utveckla både mig själv och spelarna i laget. Min filosofi handlar mycket om att låta spelarna själva hitta vägar för att bli bättre genom kontinuerliga samtal.

Utöver senaste ansvaret i Sollentuna har Snorri, som lade av med sin aktiva hockeykarriär för två år sedan, spelat J18, J20 och A-landslag för Island samt varit assisterande tränare för damlandslaget över VM 18/19. I Snorri får laget en ung och driven tränare, enligt Jared Cipparone.

– Snorri är väldigt driven och vill framåt i sin utveckling. Han har bra hockeybakgrund som både spelare och ledare. Jag känner att han kommer kunna tillföra mycket till ledarstaben genom sitt sätt att vara och sin vilja att ständigt utvecklas

Damjuniorerna får även de förstärkning i form av Camilla Sjöholm.

– Jag ser fram emot att ta mig an nya utmaningar med tjejerna i AIK. Jag hoppas kunna bidra till att de når sina mål både på och utanför isen samtidigt som jag kommer få chansen att utveckla mitt ledarskap och skaffa mig nya erfarenheter, berättar Camilla.

Jared är glad över att kunna knyta till sig Camilla till damverksamheten.

– Camilla har en bra utbildning och erfarenhet av att utveckla hockeyspelare. Jag har följt henne sedan jag tog över ansvaret i AIK och noterat hennes fina resultat i både SDE och TV-pucken. Genom att ta in Camilla kan vi fortsätta utvecklas och bygga organisationen.