Fyra spelare på tryout när försäsongen idag drar igång
Publicerad: 2019-04-18
AIK Hockey 19/20 samlas på tisdag för första gången på Hovet. I truppen finns fyra spelare som är på tryout under sommaren och tävlar om att få plats i laget till hösten.

De fyra spelare som under försäsongen har ett tryout-kontrakt med klubben är:

Samuel Sjölund (Back)

Jonatan Asplund (Back)

Simon Wassberg (Back)

Carl Wassenius (Forward)

Samuel Sjölund är en av tre backar som under sommaren kommer få träna med laget på ett tryout-kontrkat. Sjölund, med en framgångsrik säsong i J20 bakom sig, tittar nu framåt för att slå sig in i A-laget.

– Det är en viktig sommar jag har framför mig. Jag har fullt förtroende för vår fystränare, Ante Simensen och jag tror att jag kommer ta flera kliv under hans träning nu i sommar. Tryouten ger mig en bra möjlighet att få visa upp mig och jag har höga förhoppningar på mig själv, säger han.

Den U18-landslagsmeriterade backen Jonatan Asplund anslöt till klubbens J20-lag ifjol. Den storvuxne tvåvägsbacken får även han chansen att visa upp sig.

– Det ska bli väldigt roligt. Jag har förberett mig inför starten med att springa mycket och tränat på gym efter att säsongen med J20 tog slut, säger en förväntansfull Asplund.

Jonatan fick chansen i A-laget redan föregående säsong. Nu siktar han på att få tillbringa mer tid med laget.

– Jag lärde mig väldigt mycket. Det är ett annat spel i A-laget, det går framför allt snabbare vilket gjorde att jag mognade i mitt spel. Nu är det upp till mig att kämpa tillräckligt för att få chansen, det skulle vara väldigt roligt.

En som ansluter först i juni är Simon Wassberg, tidigare i HV71. Först ska han nämligen ta studenten i Jönköping. Som spelare beskriver han sig själv som en tvåvägsback - något han ansåg vara ett måste ifall han skulle ta klivet upp.

– Tidigare har jag varit en offensiv back men ska jag upp på seniornivå måste jag utveckla mitt försvarsspel, vilket gör mig till en offensiv tvåvägsback, berättar han.

Just det offensiva spelet har länge varit Simons styrka.

– Det skulle jag säga. Jag fick chansen att spela mycket i powerplay i år - där jag är skicklig på att hitta ytor och passningar till mina medspelare.

En annan spelare med offensiven som sin styrka är forwarden Carl Wassenius som noterades för 52 poäng på totalt 46 matcher i J20-laget föregående år.

– Jag gillar att vara kreativ och hålla pucken för att hitta olika lösningar på isen, säger han.

Carl Wassenius fick chansen att delta i seniorverksamheten redan ifjol. Något han ser fram emot att göra även i höst.

– Det var jättekul att få träna med laget och även spela match. Det var hur stort som helst och jag lärde mig väldigt mycket, framför allt under träningarna. Att spela seniorhockey är ytterligare ett steg för mig och jag känner mig inspirerad att ta det klivet. Nu är det bara för mig att köra full fart för att få fortsätta.

Tryout-kontrakten sträcker sig fram till 31 augusti.

Utöver dessa fyra spelare kommer det troligtvis ansluta ytterligare spelare på tryout under försäsongen.

AIK Ishockey